E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaManipülasyon davasında sanıklar beraat etti---

Manipülasyon davasında sanıklar beraat etti

Manipülasyon davasında sanıklar beraat etti
18 Aralık 2014 - 14:35 borsagundem.com

‘’Manipülasyon yapmak amacıyla örgüt kurmak’’la suçlanan borsacılar bugün beraat etti

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Türkiye'nin son yıllarda yapılan en büyük borsa operasyonu olan ve İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tüm sanıklar beraat eti.

Türkiye'nin son yıllarda yapılan en büyük borsa operasyonu ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda 59 kişi hakkında iddianame hazırlanmış ve dava görülmeye başlanmıştı. Hazırlanan iddianameye göre, zaman zaman birbirleri ile birlikte aynı amaç için hareket eden 2 ayrı örgütlü oluşumun varlığının tespit edildiği ve örgüt oluşumlarının ortaya çıkarıldığı belirtilmişti. Borsada işlem gören hisseler üzerinde manipülasyon yapılarak haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla hazırlanan iddianamede, şüphelilerin yoğun telefon trafiklerinin yanı sıra buluştukları fiziki ortamların da görüntülendiği ortaya çıkmıştı.
İddianamede, sanıkların, yoğun bir şekilde telefon iletişimiyle planlama yapmakla birlikte gerekli görülmesi halinde bazı dönemlerde bir araya geldikleri belirtilmişti.

"Manipülasyon yapmak amacıyla örgüt kurmak" suçundan 59 sanık hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenmiş, sanıklar arasında "Kurulan suç örgütüne üye olmamakla birlikte, suç işlemek amacı ile kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği" iddia edilen ünlü sanatçı Orhan Gencebay da yer almıştı.
 
'‘Orhan abi Olmuksa’da uçuyoruz’'
 
İddianamede, Orhan Gencebay’ın örgüt üyeleri ile yaptığı telefon görüşmelerine yer verilmişti. İddianamede, Olmuksa hisse senedi ile ilgili olarak örgüt üyesi olduğu öne sürülen Mehmet Nureddin Çevik’in, Gencebay ile yaptığı telefon görüşmesinde “Vallaha Olmuksa’da uçuyoruz Orhan abi” şeklindeki sözlerine Gencebay’ın “Yav bu ne yaa, vallaha maşallah maşallah, kıyak” şeklinde cevap verdiği anlatıldı. Konuşmanın devamında Nureddin Çevik’in “Bundan çıkıp Merko işini de halledeceğiz” ve “Okan işinde de senin haberini bekliyoruz, seni bekliyoruz” şeklindeki sözlerine Gencebay’ın, nakit sıkıntısı olduğunu ancak onunla ilgili bir arkadaşını görevlendireceğini söylediğinin anlaşıldığı belirtildi.
 
2 ayrı örgüt kurmuşlar
 
Savcılık 59 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, biri şüpheli Bekir Sani Karayal’ın oluşturduğu ve yönlendirdiği, diğeri ise şüpheli Bahadır Karlıdağ’ın örgütlediği, zaman zaman birbirleri ile birlikte aynı amaç için hareket eden 2 ayrı örgütlü oluşumun varlığının tespit edildiği ve örgüt oluşumlarının ortaya çıkarıldığı belirtilmişti.
 
Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda şüpheli Kemal Ak’tan ele geçirilen ve üzerinde şüpheliler Murat Aksoy, Bekir Sani Karayal ve Mehmet Akdere’nin imzaları olan “Protokol” başlıklı belgenin de bulunduğu belirtilen iddianamede, taahhütlerin yerine getirilmemesi yazılı hale getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali veli19 Aralık 2014 08:56

    günübirlik şirketlerle oynamanın bedelini ağır ödüyoruz. ya yatırımcı olmalı ya da bu işi bırakmalı. başka yol yok.

  • Tümer Bursa18 Aralık 2014 23:51

    Buyuk komisyonlar ve ayrıca yan işlerden malı götürmek için Kervansarayda patronu yanlış bilgilendirip ve yönlendirip yatırımcı soyma işlemleri sürece sokan borsa simsarları kervansarayda çağrıyı geciktirmek içinde alaverler ve daavereler için danışmanlıklar yapıyorlar ama bunların izinden gidildikçe daha fazla çamura pisliğe sapnanılacaktır gibi görünyor. artık patronun uyanması gerek. herkes için iyi olan yasaların gerektirdiği gibi ilkeli adil ve dürüst davranmaktır. ve yasalara ve kişilik haklarına göre gereken yapılmalıdır. Çapulcuların güdümüyle asla birsey kazanamazsın. Ayrıca itibar ve doğruluk ve kul hakkı herseyi üstündedir!

  • Lara18 Aralık 2014 23:38

    KERVANSARAY da ne gibi tahhuttler verildi acaba? çağrının gecikmesinin neden bu tahhutlerin gercekleşememesi ve komisyonların oluşamaması mi?

  • orhan a 18 Aralık 2014 21:10

    git güle güle biz buradayız osmanlının torunları olarak merak etme :)

  • ahmet yilman18 Aralık 2014 20:12

    hergün yapılan işler bunlar hemde en büyükler yapıyo

  • Hero18 Aralık 2014 19:36

    şuan aynı örgüt kervn da iş başındaar ama sistemçökmüş hiç bir sey yapılamıyor. yurdum borsası. bir çağrıyı bile yaptırtamıyorlar:)

  • Mali18 Aralık 2014 19:32

    Olacakmı işmi bu, ışıklar grubunda halka açık şrket borsa dışındaki şirketten 1.50 liradan alığı onlarca milyon hisseyi bir kaç haftasonra piyasaya yarı fiatına satıyor! Nasılda herkes bu soygunu hissediyor. Borsada olmayan patrona ait şirket buyuk kar borsada çoğunluğu halka ait şirkt buyuk zarar ediyor

  • akil orhan18 Aralık 2014 17:33

    akil adam orhan gencebay hı. seninde senin gibi akillerinde. sizi hükümet koruyor ve bu işlerde onun da parmağı var. yazık bu ülkeden gitmek istiyoruz artık ya.

  • KILIÇ18 Aralık 2014 17:28

    BORSA VURGUN İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR DÜZENEKDİR İNANMIYORSAN RIZA KUTLU IŞIK ŞİRKETLERİNE BAK.

  • ULUDAĞ18 Aralık 2014 17:00

    Darısı onlarca düzenbazlıklar ve manipulasyonlara uğrayan KERVANSARAY yatırımcıların başına

  • ALLAH BELQASINI VERSİN.18 Aralık 2014 16:55

    ÜLKEDE ADALET DENEN BİR ŞEY KALMADI. ALLAH BELASINI VERSİN..

  • dervishh18 Aralık 2014 15:46

    Allah nasıl biliyorsa sizi öyle yapsın . bu dünyanın sonu belli bakalım diğer tarafta napacaksınız

  • flamenco7218 Aralık 2014 14:50

    berhudar olun emi!!:)