E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLME, Rus metalini sisteminden yasaklamayacak---

LME, Rus metalini sisteminden yasaklamayacak

LME, Rus metalini sisteminden yasaklamayacak
14 Kasım 2022 - 08:48 borsagundem.com

LME, Rus metalinin ticaretini ve sisteminde depolanmasını yasaklamayacağını açıkladı.

Londra Metal Borsası (LME), pazarın önemli bir bölümünün hala 2023'te ülkenin madenini satın almayı planladığı için Rus madeninin ticaretini ve sisteminde depolanmasını yasaklamayacağını bildirdi.

Rusya, büyük bir alüminyum ve nikel üreticisi. Bu madenler ve onları üreten şirketler, Kremlin'in Ukrayna'ya asker göndermesinin ardından bazı Rus şirketlerine uygulanan yaptırımların hedefi olmadı.

Endüstriyel madenler için dünyanın en eski ve en büyük pazarı olan borsa, ekim ayında konuyla ilgili bir tartışma belgesi yayınladı ve Rus madenini yasaklama olasılığı hakkında piyasa görüşü istedi.

Borsa, "LME şu anda yeni Rus metalinin garanti edilmesini yasaklamayı veya LME depolarında izin verilen Rus stoğu miktarına eşik veya sınırlama getirmeyi teklif etmiyor. Rus madeninin küresel olarak kabul edilebilirliği konusunda açıkça etik bir boyut olsa da, LME'nin daha geniş pazarda herhangi bir ahlaki yargıda bulunmaya veya empoze etmeye çalışmaması gerektiğine inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

LME'den Rus şirkete yaptırım

 

Aurubis, LME'yi Rus bakırını yasaklamaya çağırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)