E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAurubis, LME'yi Rus bakırını yasaklamaya çağırdı---

Aurubis, LME'yi Rus bakırını yasaklamaya çağırdı

Aurubis, LME'yi Rus bakırını yasaklamaya çağırdı
25 Ekim 2022 - 16:09 borsagundem.com

Avrupa'nın en büyük bakır üreticisi Aurubis, Londra Metal Borsası'nın (LME) Rus metaline yasak getirmesini istiyor.

Avrupa'nın en büyük bakır üreticisi Aurubis, CEO'su Reuters'e verdiği demeçte, Londra Metal Borsası'nın (LME), tüketicilerin kaçınması nedeniyle depoların dolma riski nedeniyle Rus metaline derhal yasak getirmesini istiyor.

Batılı ülkeler, Ukrayna'nın işgalinden bu yana Rusya'ya yaptırımlar uyguladılar, ancak şimdiye kadar Rus metali satın alma konusunda herhangi bir kısıtlama yok.

Ancak sektörde, tüketicilerin Rus metallerinden kaçınması nedeniyle ürünün LME depolarına akabileceğine dair endişeler var.

İcra Kurulu Başkanı Roland Harings, "LME stoklarına Rus (bakır) katodunun arzı durdurulmalı çünkü müşteri tabanımızdan, yaptırım olmasa bile Rus metalini almak için bir ilgi olmadığını görüyoruz. Stokların LME depolarında birikeceği ve LME sisteminin işlevselliğini bozacağı konusunda endişelerimiz var.Rus tedarikçilerle yapılan bazı sözleşmeler bu takvim yılında sona ereceği için hızlı hareket edilmesi gerekiyor" dedi.

 LME, Rus alüminyum, nikel ve bakırının ticaretini ve sisteminde depolanmasını yasaklama olasılığına ilişkin bir belgeyi tartışmaya açmış durumda.

 Geçen yıl AB bakır ithalatının toplam 801.000 tondan fazla olduğunu gösteren Trade Data Monitor verilerine göre, Rusya 2021'de Avrupa Birliği'ne yaklaşık 292.000 ton bakır tedarik etti.

Standard Chartered temel metaller için fiyat tahminlerini revize etti

 

Batı ile Rusya arasında alüminyum savaşı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)