E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarLitecoin yarılanması Bitcoin için emsal olur mu?---

Litecoin yarılanması Bitcoin için emsal olur mu?

Litecoin yarılanması Bitcoin için emsal olur mu?
03 Ağustos 2023 - 14:38 borsagundem.com

Litecoin’deki yarılanma fiyat düşüşünü de beraberinde getirdi. Bu durumun, yaklaşan halving öncesi Bitcoin için de geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Litecoin yarılanma (halving) süreci sonrasında yaşanan fiyat düşüşü, Bitcoin yatırımcılarını endişelendiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dünyanın en büyük 11. kripto para birimi olan Litecoin’de yarılanma sona erdi. Litecoin’de beklentilerin aksine yaşanan belirgin fiyat düşüşünün Bitcoin için de bir örnek olup olmayacağı merak ediliyor.

Bitcoin’in yan ürünü

Bloomberg’den Olga Kharif’in haberine göre, dünyanın en büyük 11. kripto para birimi olan Litecoin, ağını destekleyen bilgisayarlara ödenen ödüllerin yarıya düşmesiyle yarılanmadan (halving) geçtikten sonra belirgin bir fiyat düşüşü yaşadı. Uzmanlar, gelecek yıl gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanmasının benzer bir sonuç doğurmayacağı görüşünde.

Litecoin, Bitcoin'in bir yan ürünü olarak kabul ediliyor ve dolaşıma giren yeni dijital para miktarını azaltmak için tasarlanan yarılanmaları, Bitcoin’e benzer şekilde yaklaşık dört yılda bir gerçekleşiyor. Litecoin’de gerçekleşen yarılanma süreci sonunda madenci ağını destekleyen bilgisayarların aldığı ödüller 12,5'ten 6,25 Litecoin'e düştü. Bitcoin'in yarılanmasının ise gelecek baharda gerçekleşmesi bekleniyor.

Litecoin, yarılanma sırasında Bitcoin'den farklı davrandı. Litecoin'in fiyatı, önceki iki yarılanmadan sonra aylarca düşüş göstermişti. Bu sefer de benzer şekilde düşüş eğilimine giren Litecoin’de düşüş oranı yüzde 5,7’yi buldu. Litecoin’in fiyatı Ocak ile Temmuz başı arasında yaklaşık yüzde 60 oranında artarak 112 doların üzerine çıkmıştı. Litecoin’in fiyatı şu an 86,62 dolar civarında seyrediyor. Litecoin’in sene başından bu yana yaptığı sıçrama ise ona özel değil. Yılbaşından bu yana geçen sürede yüzde 77’lik bir oranla başta Bitcoin olmak üzere birçok dijital paranın ralli yaptığı görülüyor.

Piyasanın odağı değişti

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin de yarılanmalarında büyük bir fiyat etkisi görme eğiliminde. Bitcoin'in fiyatı tipik olarak yarılanma öncesinde ve genellikle sonrasında yükseliyor. Örneğin, Mayıs 2020 yarılanmasından sonra, Bitcoin'in fiyatı bir sonraki yıl yaklaşık yedi kat arttıktan sonra yeniden keskin bir düşüş yaşamıştı.

Bitcoin, son olarak dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın Haziran ayında spot Bitcoin borsa yatırım fonu için başvuruda bulunduğu haberi sonrasında bir yükseliş trendine girmişti. Arca’dan Kyle Doane, Litecoin yarılanması sonrası yaşanan fiyat düşüşünü, “Litecoin’de yukarı yönlü pozisyonlar, yıl başında biraz yoğun bir seviyedeydi. O zamandan beri piyasa odağını bir dizi spot BTC ETF uygulamasına kaydırdıkça Litecoin yarılanma anlatısının da etkisi giderek azaldı” sözleriyle açıkladı.

Bitcoin’de yüksek volatilite dönemi

 

Bitcoin’i uçuracak 3 olası gelişme

 

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini

 

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde

 

Bitcoin’de balinalar 11 yıl sonra uyandı

 

Bitcoin'de hedef 33 bin dolar mı?

Bitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)