E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde'den yeni para politikası sinyali!---

Lagarde'den yeni para politikası sinyali!

Lagarde'den yeni para politikası sinyali!
22 Kasım 2019 - 11:59 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Cristine Lagarde, global ortamın belirsizliğin etkisi altında olduğunu, bu ortamda Avrupa'nın yeni bir politika karışımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Euro Bölgesi'nin  en önemli elementlerinden birinin mali politika olduğunu belirten Lagarde, mali politika ve diğer poitikaların da yardımcı olmaları halinde ECB para politikasının hedeflerini daha kısa sürede başaracağını vurguladı.

Avrupa Bankacılık Kongeransı'nda konuşan ECB'nin yeni Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nin yurt dışındaki zayıflığa karşı koyabilmesi için yurt içi talebi, daha büyük kamu yatırımı yoluyla,  güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Lagarde konuşmasında, "Yanıt, dünyanın ikinci büyümk ekonomisini dünyaya açık ancak kendisine güvenen bir ülke haline getirmek,  ekonomiyi Avrupa'nın yurt içi talepte yüksek oranlı büyüme potansiyelini serbest bırakmak" ifadelerini kullandı. ECB Başkanı ayrıca, ECB'nin bir taraftan gevşek para politikasının  yan etkilerini izlemeye devam ederken diğer taraftan ekonomiyi  desteklemeye ve gelecekteki risklere yanıt vermeye devam edeceğini de  vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)