E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel sermaye, Çin tahvillerine koşuyor---

Küresel sermaye, Çin tahvillerine koşuyor

Küresel sermaye, Çin tahvillerine koşuyor
04 Ağustos 2021 - 15:42 borsagundem.com

Küresel sermaye ve fonlar, Temmuz ayında parasal genişleme beklentisi ve korunaklı piyasalardaki yükselişlerden sonra Çin tahvillerine doğru alımlarını hızlandırdı

ChinaBond verilerine göre yabancılar geçen ay sonunda 2.18 trilyon Yuan’lık (338 milyar dolar) rekor hazine tahvili aldı.

Temmuz’da yabancılar ellerindeki tahvil miktarını 50 milyar yuan artırdı. Bu rakam, haziran ayındaki alımların neredeyse dört katı.

Çin’in 10 yıllık tahvil faizi geçen ay hisse senedi piyasalarındaki sert satışların da etkisiyle Şubat 2020’den beri en büyük düşüşü kaydetti. Ülkede zayıflayan ekonomik veriler, politika yapıcıların yeterli likiditeyi sağlayacağı taahhüdü ve bazı bölgelerdeki koronavirüs vakalarının yeniden artması gevşeme beklentilerini artırıyor.

Çin Merkez Bankası’nın yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için Fed ve diğer küresel Merkez Bankalarından ayrışarak bağımsız bir patikada ilerlemesi ve yılın ikinci yarısında daha fazla gevşemeye gitmesi bekleniyor.

Australia & New Zealand Banking Group Çin Stratejisti Xing Zhaopeng “Çin ve ABD tahvilleri arasındaki faiz farkı ve parasal gevşeme beklentileri Temmuz ayında yatırımcıları daha fazla Çin hazine tahvili alımına yöneltti” değerlendirmesini yaptı.

Ray Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil

TL’deki oynaklık tedirgin ederken, şirket tahvillerine ilgi yüksek

ABD tahvil getirileri yükselişte

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)