E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRay Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil---

Ray Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil

Ray Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil
04 Ağustos 2021 - 15:05 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta küresel borsaların en önemli konusu olan Çin yönetiminin düzenleyici müdahaleleri Batı medyasında serbest piyasa karşıtı hamleler olarak okundu. Ancak milyarder yatırımcı Ray Dalio bu görüşün yanlış olduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Ray Dalio Çin’in son dönemde şirketlere uyguladığı yaptırım baskılarının ‘anti-kapitalist’ olarak yorumlanmasının yanlış olduğunu açıkladı. Dalio Linked’In hesabından yaptığı paylaşımda bu şekilde düşünen yatırımcıların Asya ülkelerinde gerçekleşen fırsatları kaçırmaya devam edeceklerini belirtti.

Dalio Çin’de gerçekleşen olayları Batı’dan izleyenlerin politika belirleyicilerle doğrudan teması olmadığına ve Çin hükümeti tarafından yapılan değişikliklerin biçimlerini ayrıntılı olarak takip edemediğine dikkat çekti.

Milyarder yatırımcı, Batılı gözlemciler için “Son zamanlarda gelen iki yeni hamle ve benzerlerini Komünist Parti liderlerinin gerçek anti-kapitalist doğasını göstermesi olarak tanımlıyorlar. Ancak son 40 yıldır Çin açık bir şekilde sermaye piyasalarının, girişimcilerin, zenginleşen kapitalistlerin olduğu piyasa ekonomisini oluşturmak için kararlı davranıyor” dedi.

Dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’ın Kurucusu Dalio, “Sonuç olarak Çin’de gerçekte olan şeyleri kaçırıyorlar ve muhtemelen de kaçırmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Dalio’nun yorumları Çin’in geçtiğimiz ay araç paylaşım uygulaması Didi’ye yönelik ABD borsalarında listelenmesine günler kala siber güvenlik soruşturması açılmasını değerlendiriyor. Çin geçtiğimiz ay ülkenin eğitim sektöründe yer alan şirketlere de piyasa düzenlemesi getirmişti.

Teknolojiden eğitime ve gıda dağıtım uygulamalarına kadar birçok sektörden şirkete yönelik artan piyasa düzenlemesi baskıları geçen hafta Çin hisse senetlerinde satış dalgasına yol açmıştı.

Milyarder yatırımcı Çinli piyasa düzenleyicilerinin hızla gelişen sermaye piyasası ortamına uygun düzenlemeleri bulmaya çalıştığının anlaşılması gerektiğini belirtiyor. Dalio, “Yani bu şirketler hızla değişiyorlarsa ve net değillerse bu tür karışıklıklara neden olurlar. Bu da anti-kapitalist hamleler olarak yanlış algılanabilir” dedi.

Dalio, “Gelecekte de bu tür şeylerin olabileceğini varsayın ve buna göre yatırım yapın. Ancak bu kıpırdanmaları genel eğilimlerdeki değişiklikler olarak yorumlamayın ve Çin’deki bu devlet kapitalizminin tam olarak Batı kapitalizmi gibi olmasını beklemeyin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Avrupa’da ekonomik toparlanmayı rayından çıkaracak tek şey

 

Ağustos ayında borsalar düşecek mi?

 

Ünlü ekonomistten yatırımcılara soğuk savaş uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)