E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda kırılganlık devam ediyor---

Küresel piyasalarda kırılganlık devam ediyor

Küresel piyasalarda kırılganlık devam ediyor
12 Ekim 2018 - 08:22 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımlarını Trump'ın eleştirmesi ve IMF'in küresel piyasalar için olumsuz rapor yayımlaması hisse piyasalarını negatif etkiliyor

Asya borsaları dokuz gün düşüş kaydettikten sonra bugün yatay seyrediyor ancak Wall Street'in gerilemesi ve piyasa oynaklık beklentilerinin sekiz ayın zirvesine çıkmasının ardından risk iştahı kırılgan seyrediyor. ABD-Çin ticaret savaşının ekonomik etkisi ile ilgili endişeler, ABD tahvil getirilerindeki bu haftaki artış ve bilanço dönemi öncesindeki temkinlilik piyasalardaki satış baskısı ve Şubat ayından bu yana en büyük düşüşün arkasındaki nedenler olarak belirtiliyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün yüzde 3.6 düşüşle bir buçuk yılın dip seviyesini gördükten sonra bugün Güney Kore ve Avustralya piyasalarının açılışının ardından yüzde 1.3 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5 geriledi.
S&P 500 endeksi Çarşamba günü yüzde 3.29 geriledikten sonra dün 2.06 düşüşle üç ayın dip seviyesine geriledi.
Cboe oynaklık endeksi 24.982'e yükselerek 12 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. 

DÖVİZ

Dolar azalan ABD hazine tahvil getirileri ve Wall Street'deki kayıpların risk iştahını zedelemesiyle başlıca para birimleri karşısında bu ayın en düşük seviyesinde işlem görüyor.
Dolar endeksi Salı günü bu ayın zirvesi olan 96.15'i gördükten sonra bugün 95 seviyesinde işlem görüyor. Dow Jones dün yüzde 2.13 düşüşle 25,052 ile iki ayın dip seviyesinden kapanırken, S&P 500 endeksi yüzde 2.05 ekside kapandı. İşlemcilerin Fed'in planlanan faiz artışlarının hızını artıracağı tahminlerini düşürmesiyle ABD'deki tüketici fiyatlarındaki beklentilerin altında gelen artış, doların değer kaybetmesine neden oldu.
Fed yetkilileri geçen ay 2019'da üç faiz artırımı beklediklerini belirtti ve bazıları bu yıl dördüncü olacak olan Aralık ayında bir oran artışına açık olduklarını söylediler. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisi Salı günü yüzde 3.261 ile yedi yılın zirvesine ulaştıktan sonra bugün yüzde 3.1705'e geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)