E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşte---

Küresel piyasalar düşüşte

Küresel piyasalar düşüşte
22 Şubat 2019 - 08:20 borsagundem.com

Asya borsaları bozulan küresel ekonomik görünümün ABD-Çin ticaret görüşmelerinde daha fazla ilerleme işaretlerini baskılamasıyla geriledi

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  ilk işlemlerde hafif yükseldikten sonra bölgedeki birçok piyasanın açılmasıyla yüzde 0.1 eksiye geçti.
Çin'in 300 büyük şirketini izleyen endeks ilk işlemlerde artıda seyrettikten sonra yüzde 0.1 ekside bulunuyor.

Çin'de başlıca endeksler Pazartesi günü ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikle yükseldikten sonra, yatırımcıların yavaşlayan büyüme endişeleri ve Çin'li yetkilililerin yalnızca son çare olarak gösterge faiz indirime başvuracağı işaretleriyle geriledi.

DÖVİZ

Dolar yüksek seyir izleyen ABD hazine tahvil getirilerinden destek bulurken, Avustralya doları son dönemdeki sert düşüşün ardından Merkez Bankası'nın iyimser açıklamaları ve Çin'in Avustralya'dan kömür ithalatı yasağına ilişkin endişelerin yatışmasıyla yatay seyrediyor.

Dolar endeksi dün yüzde 0.15 yükseldikten sonra bugün hafif değişim göstererek 96.608 seviyesinde bulunuyor. ABD'nin uzun vadeli hazine tahvil getirileri dün ABD-Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme haberleriyle bir haftanın zirvesine yükselmişti. Ancak çekirdek sermaye malları siparişlerinde beklenmedik bir düşüş ve mevcut konut satışlarının zayıf olması da dahil olmak üzere dün açıklanan zayıf ekonomik verilerin ardından doların kazanımları sınırlandı. Bu veriler Fed'in faizleri sabit tutacağı yönündeki beklentileri teyit etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)