E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda volatilite FTX yüzünden mi artıyor?---

Kriptoda volatilite FTX yüzünden mi artıyor?

Kriptoda volatilite FTX yüzünden mi artıyor?
13 Eylül 2023 - 17:43 borsagundem.com

Kripto para piyasasında volatilite, FTX’in 3,4 milyar dolarlık kripto para birikiminin satışıyla artıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları son birkaç aydır rekor düzeyde düşük bir volatilitede seyrediyor. Ancak bu durum yavaş yavaş değişiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li batık kripto borsası FTX’in 3,4 milyar dolarlık kripto para istifinin satışının söz konusu olması, kripto para piyasalarında etkisini gösteriyor ve volatilitenin yükselmesine neden oluyor.

FTX kripto paraları elden çıkarıyor

Bloomberg’den Sidhartha Shukla and Akshay Chinchalkar'ın haberine göre, yatırımcılar, feshedilmiş FTX borsasının iflas süreci boyunca kriptoları elden çıkarma ihtimalini değerlendirirken, dijital varlık piyasalarında dalgalanma da artıyor.

FTX yöneticileri, 3,4 milyar dolarlık kripto para da dahil olmak üzere yaklaşık 7 milyar dolarlık varlığı ele geçirmiş durumda. Son başvurulara göre, alacaklılara geri ödeme yapılmasına yardımcı olmak için kripto para satışına başlama planını değerlendirmek üzere bugün bir duruşma yapılacak.

Solana, Bitcoin, Ethereum

Bir sunum, FTX'in Solana ağının yerel tokenı olan Solana’da (SOL) yaklaşık 1,2 milyar dolar tuttuğunu gösteriyor. Envanterde ayrıca 560 milyon dolar değerinde Bitcoin ve 192 milyon dolar değerinde Ethereum yer alıyor.

En büyük 100 kripto para göstergesi Pazartesi günü neredeyse yüzde 3 oranında düştü ve Salı günü yaklaşık aynı büyüklükte yükseldi. Bitcoin de benzer bir performans sergiledi ve şu an yüzde 5’e yakın artışla 26.300 dolardan işlem görüyor.

CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, makro duyarlılıkların da Bitcoin fiyatındaki toparlanmaya katkıda bulunabileceğini söylüyor. Butterfill, “Eylül ayındaki faiz artırımlarına ilişkin vadeli işlem verilerine bakarsanız, biraz düşüş eğilimindeler. Geçen hafta kısa pozisyon ekleyen kişilerin de bir miktar toplandığı görülüyor ki bu oldukça aykırı bir sinyal” şeklinde konuşuyor.

FTX, düşen borsanın dev kripto para yığınını denetlemeye yardımcı olması için milyarder Michael Novogratz'ın Galaxy Digital Holdings’inin varlık yönetimi kolunu atamak istiyor. Ağustos ayında yapılan bir başvuruya göre, kripto paraların imhası için haftalık limit 50 milyon dolardan 200 milyon dolara kadar değişiyor. Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen paylaştığı bir notta, piyasanın ‘yaklaşan FTX alacaklı tasfiyesi konusunda endişeli’ olduğunu yazıyor.

Eylül ayı riski

Eylül ayı genel olarak dijital varlıklar için yılın en kötü ayı olarak kabul ediliyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Bitcoin, Eylül ayında son 10 yılda ortalama yüzde 6,2 oranında değer kaybediyor.

Bazı grafik desenleri Bitcoin'in bir süre zayıf kalacağını gösteriyor. Nokta ve rakam çalışması olarak adlandırılan, kripto paraların en az yüzde 1 oranında yukarı veya aşağı hareket ettiği oturumların planlanmasına dayanan bir analiz, 24.500 dolarlık destek seviyesinin tehdit altında olduğuna işaret ediyor. Analize göre, bu seviye kırılırsa, Bitcoin’in önce 24.000 doları ve ardından da 21.400 doları test etme riski bulunuyor.

Bu arada Franklin Templeton da, ABD spot Bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu. Ancak FRNT Financial'ın kurucu ortağı ve CEO'su Stephane Ouellette, bunun piyasada kayda değer bir etki yaratmayacağını düşünüyor. Ouellette, “Daha fazla ETF, pazar payının daha fazla bölünmesi anlamına geliyor ancak yatırımcının erişimini gerçekten değiştirmiyor” diyor.

Fairlead Strategies’in kurucusu Katie Stockton da paylaştığı bir notta, zayıf orta vadeli momentum nedeniyle Bitcoin'in kalıcı bir toparlanma görmesinin zor olabileceğini yazıyor.

Kripto para piyasası onlardan soruluyor

 

Kripto yatırımcıları Elon Musk'ın kitabını bekliyor

 

G20'den kripto paraya yakın takip kararı

 

ABD'de Bitcoin'le ETF'nin yolu açıldı: Bitcoin ve kripto hisseleri yükseldi

 

Bitcoin için en kötü Eylül ayı olabilir

 

Bitcoin'de kötü senaryo geride mi kaldı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)