E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar geri dönebilir mi?---

Kripto paralar geri dönebilir mi?

Kripto paralar geri dönebilir mi?
26 Mayıs 2022 - 12:33 borsagundem.com

2022 yılında riskli varlıkların çöküşüyle birlikte kripto borsaları da büyük kayıplar verdi. Uzmanlar borsalarda risk iştahının artması durumunda kripto paraların da geri dönebileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto borsaları bu yıl büyük bir kargaşanın içerisinde. Yatırımcıların yükselen enflasyon, zayıflayan ekonomiye ilişkin işaretler ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal politikalarında sıkılaştırmaya gitmesi nedeniyle kripto varlıklar da diğer riskli varlıklarla aynı doğrultuda düşüşe geçti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin geçtiğimiz kasım ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %55 oranında düştü. Bu süreçte dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ether ise son zirvesine göre %60 oranında değer kaybetti. En düşük altcoinlerse söz konusu ayı piyasası sırasında en büyük kayıpları verdi.

MarketWatch’un haberine göre kripto paraların performansı yıl boyunca büyük ölçüde yatırımcıların risk iştahına bağlı kaldı. Analistlere göre risk iştahındaki değişim de büyük oranda makro ekonomik ortam tarafından yönlendirildi.

Bitcoin ilk çeyrekte birçok hisse senedinden daha iyi bir performans sergilese de halen bir satış dalgasıyla birlikte sert bir biçimde düşebilme potansiyeli taşıyor. Blockchain firması BlockFi’nin Küresel Ticaret Başkanı Joseph Hickey konuyla ilgili açıklamasında, “Bana kalırsa kripto piyasalarında geleneksel borsalara göre çok daha hızlı dibe vurabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Informa Global Markets’ın Foreks Temel Veriler Yöneticisi Tony Nyman, “Bitcoin'in 2022'de zarar getirmesi çok olası görünüyor. Bitcoin-Dolar paritesinin son zamanlarda en düşük seviyesi olan 25.425 dolardan daha fazla düşüp düşmeyeceği daha uygun bir soru olabilir” ifadelerine yer verdi.

22.000 dolar, 20.000 dolar ve 17.840 gibi destek seviyelerine işaret eden Nyman bu rakamların yılın ikinci yarısında Bitcoin için aşağı yönlü gerçekçi hedefler olduğunu söyledi.

IDX Dijital Varlıklar’ın Kurucusu ve Baş Yatırım Sorumlusu Ben McMillan kripto borsalarındaki son konsolidasyon sürecini 2000’lerin başındaki dot.com balonu ile karşılaştırdı ve sonuçlarının kripto alanı için iyi olacağını söyledi.

McMillan açıklamasında, “Bana 2000’li yıllarda aynı anda hem Pets.com hem de Amazon.com hisselerinin satış dalgasına uğramasını hatırlatıyor. Her iki hisse de %80 oranında düşmüştü. Bunlardan biri yok oldu, diğeri ise sektör lideri olma hedefini devam ettirdi” ifadelerine yer verdi.

Kripto uzmanı, “Bana kalırsa uzun vadeli fiyat değerlemesi için bir riskli yatırımların piyasalara geri dönmesini görmemiz gerekiyor. Bu aynı zamanda yatırımcıların enflasyonun zirveye ulaştığını görmesi gerekiyor demek. Yatırımcıların FED’den sıkılaştırma politikalarından ne zaman geri dönüleceği konusunda bilgilendirme içeren bir dil görmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" dedi.

McMillan’a göre risk iştahının geri dönmesi durumunda Bitcoin’in yıllık performansını eşitlemesi hatta düşük bir miktar pozitife dönmesi şaşırtıcı olmaz.

Yatırımcılar ayrıca Ethereum’un ‘Merge’ hamlesini de merakla takip ediyor. Blockchain ağındaki büyük çaplı güncelleme ‘iş kanıtı’ yerine ‘bahis kanıtı’ mekanizmasını sunuyor. Söz konusu çalışma sisteminin kripto ağını daha az enerji yoğun hale getirmesi bekleniyor.

Blockchain'i destekleyen Ethereum Vakfı, "Merge"ün bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor.

McMillan Ethereum güncellemesiyle ilgili açıklamasında, “İyi bir fiyat katalizörü olacağını düşünüyorum, ancak makro ortam hala zorlu olacaksa ve risk varlıkları için halen bir talep görmezsek, bu güncelleme Ethereum'u yükseltmek için yeterli olacak mı? Yatırımcıların buna bel bağlaması gerektiğini düşünmüyorum "diyor.

Cumhurbaşkanlığı’nda kripto toplantısı

 

JPMorgan yeni Bitcoin fiyat tahminini açıkladı

 

DOGE kurucusu: Kriptoların •'i dolandırıcı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Breaak even 27 Mayıs 2022 07:45

    Para girişi durduğunda çıkış başladığında  fişi çekiyorlar

  • Zencir26 Mayıs 2022 17:34

    Yeni tür insan tipleri üretilmedikçe ponziler titanlar kriptolar yarın başka zincir versiyonları dünya durdukça hep olacaktır

  • Şebelebettin26 Mayıs 2022 16:41

    Coin sat borsaya gel gardaaaaaşşş.!!!!! Sudan ucuz, dolar bazinda kelepir .!!!!

  • Volkan26 Mayıs 2022 13:40

    Hangi cüzdanda ne kadar ne var birileri tokluyor. Geçen toplu saldrı oldu birileri lterraına short açıp binance dolar long oldu, birinden birinin göçeceği belliydi, terradolar göçünce bu sefer luna sıfırlanmış oldu. İkinci George vakası oldu. O da zamanında sürekli Pound short Dolar long yapmış, İngiltere'de dolar bitince havlu atıp devaulasyon yapmışlar. Altın üzerine para daha gelmedi, ileride de gelmez diye düşünüyorum. Umudumuz Yeni Türk Lirası.

  • Ky26 Mayıs 2022 13:17

    Bağımsız ve merkezi olmayan paranın patetesin fiyatıyla fiyatlandığı belli oldu.Sonuçta patetes oldu.