E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para piyasalarında ralli güçlenerek sürebilir---

Kripto para piyasalarında ralli güçlenerek sürebilir

Kripto para piyasalarında ralli güçlenerek sürebilir
21 Kasım 2023 - 16:53 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında spot Bitcoin ETF onayı ihtimalinin iyimserliği sürüyor. Ancak rallinin devam edeceğine dair bir başka sinyal daha bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yükseliş sürüyor. Sene başından bu yana yüzde 100’ün üzerinde artan Bitcoin, yılın en yüksek performans gösteren yatırım araçlarından biri olarak öne çıkıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar, Bitcoin ve genel olarak kripto para piyasalarında yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

Kriptoda boğa piyasası çağrısı

Barron’s’tan Jack Denton’ın haberine göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, borsada işlem gören fonların onaylanması konusundaki iyimserliğin devam ettiği ortamda yükselişini sürdürüyor ve geniş bir yelpazedeki bu son yükseliş, yükseliş eğiliminin sağlamlaştığına işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı 38.500 dolara yükseldikten sonra şu an 37.000 dolar civarında seyrediyor. Geçen haftaki son zirvesinin gerisinde kalsa da, kripto para piyasanın en hacimli parası, hâlâ kripto paraların Mayıs 2022'de ayı piyasasına dalmasından bu yana en yüksek seviyelerde seyrediyor ve bu Bitcoin’de belirgin bir toparlanma yaşandığını kanıtlıyor. Ekim ayının başından bu yana yüzde 30'dan fazla artış göstererek, birkaç ay süren bastırılmış kripto ticaret faaliyeti dönemine son veren Bitcoin, yeni bir boğa piyasası çağrılarını da teşvik ediyor.

Perakende ve kurumsal ilgi fiyatları desteleyebilir

Dijital varlık girişim şirketi BDE Ventures CEO'su Brian D. Evans, “Bitcoin ve dijital varlık piyasasının geri kalanı için daha da yükseliş odaklı bir aşamaya giriyoruz ve son zamanlarda açığa satış yapanların çoğu gerçekten hazırlıksız yakalandı. Bu yükselişe, spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının heyecanı kesinlikle muazzam bir ivme sağlıyor” diyor.

Gerçekten de, Bitcoin'in Dow Jones ve S&P 500'den daha iyi performans göstermesine yardımcı olan yükselişin arkasındaki ivmenin büyük kısmı, düzenleyicilerin yakında ilk spot Bitcoin’in borsada işlem gören fonunu (ETF) onaylayacağına dair iyimserlikten kaynaklanıyor. Böyle bir fonun, dijital varlıklara yönelik yeni bir perakende ve kurumsal ilgi dalgasını başlatması ve fiyatları desteklemesi bekleniyor.

‘Altcoin’ler de yükselişe uyum sağlıyor

Ancak, kripto yatırımcılarının bir yıldan fazla süren sıkıntının ardından dijital varlıklar üzerinde daha geniş anlamda yükselişe geçtiğine dair işaretler de bulunuyor. Bir dizi küçük hacimli kripto para veya altcoin son zamanlarda daha iyi performans gösteriyor. Solana dahil, altcoin’lerdeki bu yükseliş ivmesinin son bir ayda iki katından fazla arttığı gözleniyor.

Evans, “Bu uzun süreli rallinin köklerinin aynı zamanda bir toparlanma aşamasından güçlü bir büyüme yaşamaya hazır bir aşamaya geçen bir piyasadan kaynaklandığını düşünüyorum. Son zamanlarda katman-2'lerin ve altcoinlerin, özellikle Solana'nın gösterdiği büyük güç, bu olumlu momentum değişiminin göstergesi niteliğinde” diyor.

Bitcoin'in ötesinde, ikinci en büyük kripto olan Ethereum da yüzde 4 oranında artışla 2.030 dolara ulaştı. Altcoinler ise daha güçlü seyrediyor: Cardano yüzde 5, Polygon ise yüzde 4 oranında yükseldi. Bu arada, ‘memecoin’lerin de yükselişe eşlik ettikleri görülüyor. Dogecoin yüzde 3 ve Shiba yüzde 2 oranında artışla, Bitcoin’in başlattığı yükseliş ivmesine güç kazandırıyor.

Kripto para düzenlemesinde son aşamaya gelindi!

 

SEC, kripto para borsası Kraken'i dava etti

 

JPMorgan: Kripto rallisi fazlasıyla abartılı

 

Kripto varlık fonlarına giriş artıyor

 

Bitcoin'de "ETF" etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 22 Kasım 2023 07:12

    Ralli malli olmaz kripto coin hepsi boş karşılıksız para basmak gibi....Çil çil altından şaşmayın %100 kontrolü sende ve fiziki olmayan hiçbir yatırıma güvenmeyin soğuk cüzdan sıcak cüzdan bilgisayar üzerinde gördüğünüz birşeyi bir daha baktığında göremeyebilir ulaşamayabilirsin YTD