E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para düzenlemesinde son aşamaya gelindi!---

Kripto para düzenlemesinde son aşamaya gelindi!

Kripto para düzenlemesinde son aşamaya gelindi!
21 Kasım 2023 - 16:25 borsagundem.com

Kripto para piyasasına yönelik düzenlemeler hız kazanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte mevcut çerçevenin genişletilmesi ve denetimlerin artırılması hedefleniyor. Yıl sonuna kadar yasal düzenlemenin Meclis'e sunulması bekleniyor.


Kripto para piyasasına, yasal zemin hazırlamak için yürütülen çalışmada sona gelindi.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri kripto varlıklara ciddi bir toplumsal ilgi olduğunu belirterek, "Burada vatandaşımızı korumak, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama bir yandan da blokzincir zihniyetinin önünü açmak, onun önünü kapatmamak noktasında çalışmalarımız oldu, oluyor” dedi.

Sektörle iletişim halinde olduklarını kaydeden İleri, "İlgili kurumlar çalışmalarını yapıyorlar. İlerleyen süreçlerde bu konu tekrar gündeme gelecek” dedi.

YENİ YILA GİRMEDEN MECLİS'E GELECEK

Düzenleme ile, kripto para işlemi yürüten yerel borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi amaçlanıyor. Kripto para ticaretinin vergilendirilmesi de söz konusu. Yasal düzenlemenin yıl bitmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bakanlığının bütçe sunumunda konuyu gündeme getirmişti. Şimşek, Türkiye'nin Mali Eylem Gücü'nün gri listesinden çıkışı için tek bir düzenlemeye ihtiyaç kaldığını söylemiş onun da kripto para düzenlemesi olduğunu vurgulamıştı. (NTV)

SEC, kripto para borsası Kraken'i dava etti

 

JPMorgan: Kripto rallisi fazlasıyla abartılı

 

Kripto varlık fonlarına giriş artıyor

 

Kriptolar haftaya güçlü başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)