E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKredi standartları iyileşiyor---

Kredi standartları iyileşiyor

Kredi standartları iyileşiyor
20 Ekim 2015 - 13:40 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası, kredi standartlarında parasal genişlemenin borçlanmayı desteklemesi ile iyileşme kaydedildiğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası (AMB), kredi koşullarının üçüncü çeyrek dönemde geniş çapta iyileşme göstermeye devam ettiğini belirtti. Banka, koşullardaki gelişmenin varlık alım programı (QE) ve bankalar arasındaki rekabetin sıkılaşmasından destek bulduğunu ifade etti.

AMB’nin Banka Kredileri Araştırması’nın Salı günü açıklanan sonuçlarına göre şirketlere verilen borçlarda kredi standartları üst üste 6. çeyrek dönemde de gevşedi. Mortgage koşulları sıkılaşırken, bankalar bunun ilk faktörü olarak ulusal regülasyona atıfta bulundu. Bir grup banka, merkez bankasının parasal genişleme programının bir sonucu olarak geçtiğimiz 6 ayda karlılıkta artış olduğunu belirtti. Ancak öte yandan önümüzdeki iki çeyrek dönemde karlılıkta kötüleşme görülmesi bekleniyor.

AMB politika yapıcıları, parasal teşvik uygulamasının reel ekonomiye nüfus ettiğine ilişkin işaretler için banka kredilerini yakından takip ediyor.

Euro Bölgesi’nde toparlanma euronun güçlenmesi ve gelişen piyasalardaki yavaşlama ile tehdit altında. AMB Başkanı Mario Draghi bu bağlamda varlık alımlarını gerektiğinde genişletmeye hazır olduğunu dile getirmişti.  AMB Yönetim Kurulu Çarşamba ve Perşembe günü Malta’da bir araya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)