E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKozmetik sektöründe dev satın alma---

Kozmetik sektöründe dev satın alma

Kozmetik sektöründe dev satın alma
23 Mayıs 2019 - 06:31 borsagundem.com

Londra merkezli Avon, sektördeki en büyük rakibi Brezilyalı Natura şirketi tarafından hisse takası ile satın alındı. Şirket, her Avon hissesi için 0.3 Natura hissesi almayı kabul etti. Anlaşma, Avon'un özkaynaklarını 2 milyar dolar artırıyor

Brezilyalı kozmetik şirketi Natura, Çarşamba gecesi borsaya gönderilen açıklamada Avon Ürünleri'ni satın aldığını doğruladı. Yeni şirket Natura'nın yüzde 76'sından ve Avon hissedarlarının yüzde 24'ünden oluşacak.

Şirketten yapılan açıklamada, satışın hisse takası yoluyla yapılması konusunda anlaşıldığı bildirildi. Natura, dünyanın en büyük dördüncü kozmetik şirketini bu satın almayla doğrudan satışa odaklanan bir şirket haline getirdi. 

Brezilya Avon'un en büyük pazarı durumunda. Satışları bu ülkedeki toplam satışların yüzde 25'ini oluşturuyor. Ancak son yıllarda ekonomik zayıflama ve Natura'nın rekabeti nedeniyle sıkıntılar yaşıyordu. 

Şu anda 133 yaşındaki Londra merkezli şirket, her Avon hissesi için 0.3 Natura hissesinin devralma teklifini kabul etti. Bu, Avon'un özkaynaklarına yaklaşık 2 milyar dolar değerinde ve 21 Mayıs'ta kapanış hisse fiyatı üzerinden yüzde 28'lik bir primi temsil ediyor.

Avon ile birlikte, Natura'nın dünya genelinde yıllık 10 milyar ABD dolarından fazla gelir elde etmesi ve 40 bin çalışanı olması hedefleniyor.

Satın alma süreci her iki şirketin hissedarlarının onayının alınmasıyla tamamlanacak. 

Satın almanın gerçekleşmesi için Natura, Bradesco, Citigroup Global Markets ve Itaú Unibanco'dan  1,6 milyar ABD doları kredi aldı.

Yeni şirketin hisseler São Paulo Menkul Kıymetler Borsası, B3 Novo Mercado endeksinde listelenecek. 

Her iki şirkette de hisse senetleri yatırımcıların satın almayı olumlu karşılamasıyla Çarşamba günü yüzde 9'un üzerinde arttı. Avon hisseleri yüzde 9,1, Natura hisseleri de yüzde 9,4 artış sağladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)