E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşüm teklifi Genel Kurul'da---

Kentsel dönüşüm teklifi Genel Kurul'da

Kentsel dönüşüm teklifi Genel Kurul'da
01 Kasım 2023 - 01:43 borsagundem.com

Kentsel dönüşüme ilişkin tahliye ve yıkım süreçlerinin hızlandırılmasını ve riskli yapıların denetlenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlandı.


Meclis Genel Kurulu'nda, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Teklife göre, kentsel dönüşüm için gerekli olan 3'te 2 şartı yerine salt çoğunlukla karar alınabilecek. "Yarısı bizden" kampanyası çerçevesinde, maddi durumu yeterli olmayanlara devlet yardım edecek.

Düzenlemeyle tebliğ ve tespit süreçleri hızlandırılacak. Riskli yapı tespitinde, ev sahibi konutunda olmasa da kolluk gücüyle tespit yaptırılabilecek.

Süreçler engellenirse kolluk kuvvetleri devreye girecek

Riskli konutlarda tahliyeler engellenirse, mülki amirin izniyle kolluk güçleri tahliye için devreye girebilecek. Yıkım için 90 günlük süre tanınacak.

Yeni kurulacak olan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile süreçler tek elden yönetilecek. Kentsel dönüşüm alanlarında imar ve yapılaşma hakları kısıtlanabilecek, elektrik ve su hizmetleri durdurulabilecek.

Şehirlerde gerektiğinde rezerv yapı alanları oluşturulabilecek.

Teklifle deprem bölgesindeki işlemleri hızlandırmaya yönelik düzenleme de yapılacak. Dava ve soruşturmalarda bilirkişi seçimi kolaylaştırılacak.

12. Kalkınma Planı TBMM'de kabul edildi

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk01 Kasım 2023 11:58

    Koyunlar yakinda sizin uzerinde oturdugunuz arsalar araplara saþilacak sizde gazzelilerden kotu durums duseceksiniz.onemli degil ezan susmaz bayrak inmez ,

  • E.g.01 Kasım 2023 08:36

    KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DÜŞÜK GELİRLİ KİRACILARIN DURUMU GAZZEDE YERLERİNDEN KOVULAN GAZZELİLERİN DURUMUNA DÜŞÜRÜLMEMELİDİR KİRACI GİTSİN AMA NEREYE GİTSİN ? TAŞINSA TAŞINDIĞI BİNA DA KENTSEL DÖNÜŞME UĞRARSA NE YAPACAK ?

  • E.g.01 Kasım 2023 08:01

    PİYASADA DÜŞÜK GELİRLİLER İÇIN KİRALIK KONUT ARZI YOK ÖNCE KİRALIK KONUT ARZI OLMALIDIR BELEDİYELER PREFABRİK/SOSYAL KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMELİDİR AKSİ TAKTİRDE CİNNET GEÇİRME VAKALARI YAŞANABİLİR