E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi ---

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi
14 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif negatif başlaması bekleniyor.

Piyasalara Bakış

Güne hafif pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde kar satışlarıyla geriledi ve %1.3 düşüşle 1,100 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 20.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 14 hisse değer kazandı, 84 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün boyunca 7.30-7.35 bandında dalgalanırken, sabah saatlerinde de aynı seviyelerde işlem görüyor. Yurtdışı vadeli piyasalarda ise genel olarak pozitif bir seyir izleniyor.

ABD’de teknoloji hisseleri yükselişine devam ederken, Apple rekor seviyesini yineledi. S&P500 ise aynı şekilde güçlenemedi ve günü hafif negatif tarafta kapattı. Senato’dan beklenen destek paketinin halen onaylanmaması sanayi sektörünün geride kalmasına sebep oluyor.

Öte yandan salgınla beraber oluşan “Evde kal ekonomisi” temasından en çok yararlanan sektörlerin yeniden güçlendiğini görüyoruz. Dün ABD’de açıklanan haftalık işsizlik başvuruları beklentinin altında artsa da halen yüksek seviyelerde bulunuyor, bu nedenle istihdamı da ilgilendiren destek paketi önem kazanmış durumda. Bugün içeride cari denge ve sanayi üretimi, ABD’de ise perakende satışlar, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri takip edilecek. Piyasada salgının ilk dönemine benzer bir fiyatlama mevcut. Özellikle Avrupa’da yeniden artan salgın vakalarının yakından takip etmekte fayda var. İçeride ise kademeli olarak artan fonlama maliyeti ile beraber nispeten sakinleşen kurda 20 Ağustos TCMB faiz kararı bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne hafif negatif başlamasını bekliyoruz.1,105-1,120- 1,125 direnç seviyeleri iken bir süredir öne çıkardığımız 1,125 direncini önemsiyoruz. 1,110-1,095 destek seviyeleri iken kısa vadeli pozisyonlar için 1,095 destek ve zarar-kes seviyesi olarak izlenebilir. 1,075 ise ana destek olarak takip edilmelidir.

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor

Çin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor

Artan risk iştahı gücünü koruyor

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)