E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFaiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir---

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir
14 Ağustos 2020 - 09:06 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne negatif eğilimle başlaması ve gün içinde yükseliş denemeleri devam etse de satış baskısının devam edebileceği düşünülüyor.

BİST

Güne yükselişle başlayan BİST-100 Endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü % 1,25 düşüşle 1.100 seviyesinden kapattı. Rusya’nın Kovid-19 aşısı bulduğunu açıklamasına rağmen piyasalar şuan için bu açıklamaya temkinli yaklaşıyor. ABD’de açıklanması beklenen ek teşvik paketine ilişkin pürüzler çıkması nedeniyle yurtdışı borsalar günü satıcılı bir seyirle kapatırken, endekste yurtdışına paralel günü düşüşle kapattı. Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerginliğin ve tansiyonun yükselme olasılığı kısa vadede endeks üzerinde yurtdışından bağımsız olarak ekstra negatif baskıya neden olabilir. TL’de oynaklık zayıflasa da devam ediyor ve TCMB’nin faiz kararına kadar dalgalanmanın devam etmesi beklenmektedir. Yurtdışında ABD teşvik paketine ilişkin belirsizlik kar satışlarını devam ettirebileceği gibi yurtiçinde de TL’deki değer kayıplarının devam etmesi ve Akdeniz’deki tansiyonun yükselmesi endekste satış baskısını tekrar güçlendirebilir. VIX endeksi 22 seviyelerinde ve endeks 25 seviyesi altında kaldıkça borsalardaki satışların sınırlı kar satışı olarak kalması beklenir. Bugün yurtiçinde cari işlemler ve sanayi üretim verileri, yurtdışında ise ABD’de açıklanacak perakende satışlar, sanayi üretimi ve Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre sınırlı eksiyle seyrederken, bu sabah Asya borsalarında karışık bir görünüm hakim. Endeksin güne negatif eğilimle başlamasını ve gün içinde yükseliş denemeleri devam etse de satış baskısının devam edebileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları

Dolar paritesi dün, 7,3139-7,3338 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,50 oranında değer kazanarak 7,3321 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,61 oranında değer yitirdi. Dün, borçlanma araçları piyasasında on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %14,40-%14,52 seviyeleri arasında hareket ederek günü, önceki kapanışa göre 24 baz puan artışla %14,43 seviyesinden tamamladı.

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi

Artan risk iştahı gücünü koruyor

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)