E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor---

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor
14 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Çarşamba günü ABD endeksleri beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisinin ardından günü artıda kapatırken, teşvik paketiyle ilgili gelişmeler de piyasalar tarafından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün
Dolar / TL’nin azda olsa gevşemesi ve ABD vadelileri ile Asya Piyasalarındaki hafif pozitiflik ile BİST100 endeksi güne %0,48 oranında yükselişle %1.119 seviyesinden başladı.

Küresel piyasalardaki pozitif eğilime rağmen BİST100’deki kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor. Dolar / TL’nin 7,34 seviyesine yükselmesi ile endekse gelen satış baskısı sonrası iç piyasalarda negatif seyir söz konusuydu. Öğlen saatlerine doğru kurun aşağı yönlü hareketi ile birlikte yatay seviyeye dönse de kapanışa doğru gelen satışlarla günü %1,25 oranında düşüşle 1.100 seviyesinden tamamladı.

Spor sektörü payları %5,53 değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %3,12 değer kaybetti.

Gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması takip edildi.

Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.  'Yunanistan'ın ve Rum yönetiminin amacı bizi Akdeniz'de sadece Antalya Körfezi'ne hapsetmektir. Bizim hiç kimsenin hakkında gözümüz yok ancak hakkımızı da yedirmeyiz' ifadelerine yer verdi.

ABD tarafında ise haftalık İşsizlik Başvuruları takip edildi.

İşsizlik başvuruları beklentilerin altında 1,0 milyon kişi olarak açıklandı. Coronavirüs pandemisi nedeniyle birçok iş yerinin faaliyetlerine ara verdiği 20 haftada başvurular 55,0 milyonun üzerine çıktı.
ABD Başkanı Trump dün katılıdığı TV programında açıklamalar yaptı. ‘’Demokratların Covid-19 yardım paketinden seçim için fon istemeleri de görüşmeleri engelliyor. Coronavirüs yardım paketi görüşmeleri verilecek para miktarı konusunda tıkandı.’’ dedi.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini, VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Perşembe günü 1.235 - 1.262 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.236 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.122 adet azalarak 427.795 adet kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.280 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.220’nin altına gerilememiz durumunda ilk aşamada 1.180 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Yukarı yönde ise kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 1.260 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.245 ve 1.254 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.228 ve 1.220 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi

Artan risk iştahı gücünü koruyor

Çin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)