E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor---

Çin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor

Çin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor
14 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende fiyatlamalarda ayrışmanın devam ettiğinin görüldüğü belirtiliyor.

ABD’de endeksler beklentilerden daha iyi gerçekleşen İşsizlik Maaşı Başvuru Sayısı verisine rağmen Perşembe gününü karışık bir seyir ile tamamladı. Ana endeksler tarafında Dow Jones endeksinde % 0,29 ve S&P 500 endeksinde % 0,22 düşüş görülürken, Nasdaq endeksinde % 0,27 artış kaydedildi.
Global piyasalarda azalan risk iştahı ile birlikte Avrupa Borsaları ana endeksler tarafında günü İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 1,5, Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,5, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,61 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 0,88 düşüş ile tamamladı.

Yeni işlem gününde, Çin’de açıklanan Perakende Satışlar Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre artış olan piyasa beklentisinin aksine düşüş göstermesi ve Sanayi Üretimi verisinin ise beklentilerin altında artış kaydetmesi ile birlikte Asya seansında borsalar üzerinde baskının bir miktar arttığı izleniyor. Diğer taraftan, ana endeks fiyatlamaları ile endeks vadeli işlem sözleşmeleri arasında fiyatlamalarda ayrışmanın devam ettiği görülüyor. Ayrıca, ABD’de devam eden teşvik paketine dair görüşmelerde görüş ayrılıklarının devam etmesi ve ABD ile Çin arasında yaşanan siyasi gerilim risk iştahı üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor.

Global piyasalarda bugün, Euro Bölgesi 2.çeyrek Büyüme Rakamları, ABD Perakende Satışlar, Sanayi ve İmalat Üretimi gibi datalar takibimizde olacak. BİST-100 Endeksi günü % 1,25 değer kaybıyla günü 1.100,26 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 20,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi %1,33 ve holding endeksi %e 1,75 değer kaybettiği görüldü. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran % 5,53 ile spor, en çok gerileyen ise % 4,63 ile KOBİ Sanayi olduğu görülmekte. Bugün, Yurt içerisinde Sanayi Üretimi ve Ödemeler Dengesi Gelişmeleri Raporu takip edilecek. 

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor

Artan risk iştahı gücünü koruyor

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)