E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli görünüm olumlu---

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu
14 Ağustos 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste dün yaşanan kar satışlarının ardından dengeli bir açılış görmeyi bekliyoruz. 1120 direnç seviyesi altında 1095 ilk planda kritik destek olarak takip edilecektir, ABD endekslerinde karışık bir seyir var…

TL Bonolar: Gelecek hafta yapılacak olan PPK faiz kararı toplantısı öncesinde 2-10 yıl vadeli tahvillerin %14 bileşik faiz civarında kalması beklenebilir. ABD 10 yıllık tahvilde %0,70 düzeyi üzerinde belirgin yükseliş var…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında yataya yakın bir seyir izlediğini görüyoruz, içeride ise dolar kurunun tarihi zirve olan 7,38 direncine yakın bir seyir içinde olduğunu görmekteyiz, 7,26 destek konumunda…

EUR/USD: Paritede 1,18 üzerinde denge arayışı devam ederken, iyi gelen ABD verilerinin ardından endekslerin tarihi zirvelere doğru zorlanması ile dolar endeksi de net bir yön tayin edemiyor. 1,1910 direnç olarak geçerli…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 534 seviyesine gerilemiş durumda. TL varlıklarda haftanın kapanışına doğru volatilite devam ediyor. ABD endekslerinde zirveye yakın noktadan gelen hafif satıcılı kapanış sonrası Asya’da daha karışık bir seyir var. Kur volatilitesi tahvil piyasası ve BIST 100 endeks üzerinde de etkili olmayı sürdürebilir. 1095 desteğinin üzerinde tutunmaya devam eden BIST 100 Endeksi’nde olumlu görünüm korunuyor. Bu sabah Asya borsaları karışık, ABD vadeli endeks kontratları hafif artıda işlem görüyor. Endeksin yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1095 destek, 1120 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste kısa vadeli olumlu görünümün korunması için 1095 desteği öne çıkarken, bu seviye üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş ve Avrupa’da da eksi faizle işlem gören tahvil miktarında azalma önemli. Türkiye’nin CDS risk priminde düşüşün hız kesmesi ile eurobond piyasasında temkinli olunmalı. TL tahvil faizlerinde ise PPK toplantısı öncesinde yüksek seviyelerin korunduğu yataya yakın bir seyir beklenebilir.

EUR/USD paritesinde 1,18 üzerinde seyir devam ederken, 1,1910 direnci önemli. GBP/USD paritesinde ise 1,30 üzerinde kalma eğilimi belirgin. İçeride dolar kuru için 7,26 destek seviyesi üzerinde 7,38 tarihi zirve direnç konumunda. Euro kurunda da 8,50 destek seviyesi üzerinde 8,72 tarihi zirve direnç olarak izlenebilir.

Petrolde yüksek seviyeler korunuyor, Brent petrolde 45 dolar varil seviyesi üzerinde kalındığını görüyoruz. Altın fiyatlarında tepki yükselişi sürüyor, 1950 üzerinde kalınabilmesi önemli. Gram TL bazında da 465 direnç olarak izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. TL tahvil piyasasında da dalgalı seyir devam edebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi

Artan risk iştahı gücünü koruyor

Çin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)