E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan'dan yatırım tavsiyesi---

JPMorgan'dan yatırım tavsiyesi

JPMorgan'dan yatırım tavsiyesi
08 Aralık 2023 - 08:41 borsagundem.com

JPMorgan Stratejisti Kolanovic, merkez bankalarının ciddi faiz indirimleri yapmaması durumunda hisselerin potansiyel rallileri sürdüremeyeceğini belirterek yatırımcılarına hisse yerine nakit ve tahvil pozisyonu inşa etmelerini önerdi

ABD piyasalarının yıldız isimlerinden biri olan JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic yatırımcılarına hisse yerine nakit ve tahvil pozisyonu inşa etmelerini tavsiye etti.

Bloomberght'de yer alan habere göre, gelecek yıl hisseler için kaybet-kaybet durumu oluşacağını öne süren stratejist, merkez bankaları tarafından ciddi faiz indirimleri yapılmaması durumunda hisselerin potansiyel rallileri sürdüremeyeceğini belirtti.

Kolanovic yayımladığı notta “Bu, çıkmaz bir durum. 2024’te parasal koşulların yumuşaması ve daha kalıcı ralli oluşması öncesi piyasa düşüşü ve volatilite artışı görmemiz gerekiyor” dedi. Kolanovic en iyimser ekonomik senaryoda dahi hisselerin tahvil ve nakitten sadece yaklaşık yüzde 5 daha fazla değer kazanabileceğini, büyümenin düşmesi ya da resesyon senaryosunda ise hissenin nakde göre yüzde 20 daha kötü performans gösterebileceğini hesapladı.

Kolanovic “Resesyonun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden bağımsız olarak hisseler ve diğer riskli varlıklardaki risk-ödül dengesi nakit veya tahvillerinkinden daha kötü olacak” yorumunu yaptı.

JPMorgan’a göre uzun vadeli yatırımın ipuçları

 

JPMorgan: Borsalarda düşüş 2024 ortasına kadar yüzde 20’yi aşacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)