E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan'dan ABD hisse senetleri için karamsar beklenti---

JPMorgan'dan ABD hisse senetleri için karamsar beklenti

JPMorgan'dan ABD hisse senetleri için karamsar beklenti
30 Kasım 2023 - 08:00 borsagundem.com

JPMorgan stratejistlerinin S&P 500 için 2024 hedefi 4200 puan oldu. Stratejistler, ABD hisse senetleri için karamsar bir tablo bekliyor.

JPMorgan hisse senedi stratejistleri, beklenen zayıf kazanç büyümesine, pahalı değerlemelere ve yüksek jeopolitik risklere işaret ederek, önümüzdeki yıl için ABD hisse senetleri için karamsar bir görünüm ortaya koydular. 

Stratejistler, S&P 500 endeksi için 2024 hedefini 4.200 puan olarak belirlediler. Bu, Endeks'in cari seviyenin yaklaşık %8 altında düşeceği anlamına geliyor.

JPMorgan'dan Dubravko Lakos-Bujas ve ekibi yayınladıkları raporda, "Fed tarafından para politikasının hızlı bir şekilde gevşetilmemesi durumunda, gelecek yıl hisse senetleri için daha zorlu bir makro zemin bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

JPMorgan, 2024 yılında S&P 500 şirketlerinin ortalama kazançlarının %2 ila %3 oranında artmasını bekliyor ki bu oran, gelecek yıl için %11,4'lük konsensüs analist tahmininin oldukça altında.

JPMorgan raporunda, hisse başına kazanç tahminlerinin, talep ve fiyatlandırma gücüne önemli bir darbe vurmadan enflasyonun düştüğü "Goldilocks" ortamı varsayımlarıyla uyumlu olduğunu belirtirken, stratejistler, "Bu güçlü görünümün aksine, daha düşük ardışık gelir artışı, marj genişlemesi ve daha düşük geri alım uygulamaları bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2023

 

Asya borsaları bölgeden gelen verilerin ardından düşüşte

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)