E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Borsalarda düşüş 2024 ortasına kadar yüzde 20’yi aşacak---

JPMorgan: Borsalarda düşüş 2024 ortasına kadar yüzde 20’yi aşacak

JPMorgan: Borsalarda düşüş 2024 ortasına kadar yüzde 20’yi aşacak
06 Aralık 2023 - 10:26 borsagundem.com

JPMorgan, ABD hisse senedi piyasalarının 2024’ün ortasına kadar zor günler geçireceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli hız kesmeden devam etse de, 2024’e dair olumsuz öngörülerde bulunan dev yatırım bankalarına JPMorgan da katıldı. Banka, ABD hisse senetlerinin 2024 yılı ortasına kadar önemli ölçüde değer kaybedeceği görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan'ın üst düzey teknik strateji gurusu Jason Hunter, “S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılı ortasına kadar yüzde 23 düşmesine ve ABD ekonomisinin resesyona girmesine hazır olun” diyor.

İhtimaller ‘sert iniş’ lehine yığılıyor

Marketsinsider’dan Theron Mohamed’in haberine göre, Hunter yaptığı açıklamada, borsanın ‘büyük bir hatayla’ ABD ekonomisi için Fed'in resesyona neden olmadan enflasyonu ezmeyi başardığı ‘yumuşak iniş’ senaryosunu fiyatladığını öne sürüyor. Ancak bankanın teknik strateji başkanı Hunter, yatırımcıların yakında görünümün düşündüklerinden daha karanlık olduğunu fark edeceklerini ve bu durumun hisse senetlerinde satışlara yol açacağını söylüyor.

Hunter, şu anda ters çevrilmiş olan getiri eğrisinin ekonomik sıkıntının güvenilir bir göstergesi olduğuna işaret ederek, “Genellikle sonunda durgunlukla ilişkilendirilen bir ayı piyasasına girme eğilimindeyiz. Aslında ihtimaller sert bir iniş lehine yığılıyor” diyor.

Fed, tarihsel anlanda rekor seviyede yüksek enflasyonu kontrol altına almak amacıyla faiz oranlarını geçen bahar aylarındaki neredeyse sıfır seviyesinden bugün yüzde 5'in üzerine yükseltti. Pek çok hisse senedi yatırımcısı, ABD Merkez Bankası’nın gelecek yıl faiz indirimine gideceğini, bunun da varlık fiyatlarını artıracağını ve büyümeyi teşvik edeceğini düşünüyor. Ancak Fed'in ekonomi soğuyana kadar para politikasını gevşetme ihtimalinin düşük olması nedeniyle, hisse senedi yatırımcılarının fazla iyimser olma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor.

Hisse senetlerinin geri çekilmesi gerekiyor

Hunter, “Hızımızı yavaşlatmamız gerekecek çünkü Fed’in yılın ikinci yarısında genişlemeye başlamasını sağlayan şey de bu olacak” diyor ve ekliyor: “Piyasa, ataletin resesyona doğru ilerleyip ilerlemeyeceğine dair önemli bir iç kontrole sahip olacak. Bu nedenle hisse senetlerinin geri çekilmesi gerekiyor.”

Hunter, S&P 500 Endeksi’nin 2022 yılındaki düşük seviyelerin yeniden test edilme sürecinde muhtemelen gelecek yılın ortasında 3.500 puana kadar düşeceğini belirtiyor. Sinyal algoritmalarının zaten kırmızı renkte yanıp söndüğünü ifade eden Hunter, yatırımcıların hisse senedi pozisyonlarını kısıp korunmaya başlamaları gerektiğini önerdiğinin altını çiziyor. Hunter, nakit ve 2 veya 5 yıllık Hazine tahvillerinin kendisine bugün hisse senetlerinden çok daha güvenli göründüğünü de ekliyor.

Bardağın dolu tarafında ise Hunter, düşük faiz oranlarıyla desteklenen hisse senetlerinin 2025 yılında yeni zirveler görebileceğini öne sürüyor.

Wall Street stratejistleri piyasanın buradan itibaren nereye gideceği konusunda aslında tam anlamıyla bölünmüş durumda. Hunter’ın aksine, RBC’nin ABD sermaye stratejisi başkanı Lori Calvasina, S&P 500 Endeksi’nin gelecek yıl 5.300 puan gibi rekor bir seviyeye ulaşabileceğini söylüyor.

Borsada yıl sonu rallisi yaşanır mı?

 

Stifel: ABD borsalarında 2024 yılı ortasına kadar yön aşağı

 

FOMO borsalara giriş yaptı

 

Wells Fargo: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor

 

Bank of America: Ralli aşırı alım bölgesinde

 

Boğa piyasası rallisi nerede tökezler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)