E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: ABD tahvilleri kazandırmaya hazır---

JPMorgan: ABD tahvilleri kazandırmaya hazır

JPMorgan: ABD tahvilleri kazandırmaya hazır
04 Mayıs 2023 - 16:12 borsagundem.com

JPMorgan Asset Management Sabit Getirili Varlık Yöneticisi Jason Davis, ABD’de enflasyon "dönüm noktasına" ulaşırken ve ekonomi durgunluğa doğru giderken tahvillerin kazandırmaya hazır olduğunu söyledi.

JPMorgan Asset Management Sabit Getirili Varlık Yöneticisi Jason Davis, ABD tahvillerinin ralli yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Bloomberght'de yer alan habere göre, 2,5 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten Davis, ABD’de enflasyon "dönüm noktasına" ulaşırken ve ekonomi durgunluğa doğru giderken tahvillerin kazandırmaya hazır olduğunu söyledi. Davis ayrıca, 10 yıllık Hazine getirilerinin önümüzdeki birkaç ay içinde yüzde 3'e doğru, Fed’in faiz indirimlerinden sonra ise yaklaşık yüzde 2,5'e düşeceğini öngörüyor.

10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin şu anda yaklaşık yüzde 3,37'den yüzde 2,5'e düşmesinin yalnızca "ılımlı" bir senaryo olduğunu belirten Davis, bankacılık stresinin devam etmesi durumunda, bunun çok daha hızlı olabileceğini söyledi.

ABD tahvilleri ralliye hazırlanıyor

Fed’in faiz artışı döngüsünde kesinlikle sona geldiğini belirten Davis, "Son faiz artırımını gördüğümüzü düşünürsek, son faiz artışı ile ilk faiz indirimi arasındaki zaman, ABD Hazine tahvillerinin rallisini gerçekten gördüğümüz zamandır." dedi.

Bölgesel bankalarda kötüleşen kriz, piyasa aktörlerini Fed'in bu yıl içinde faiz indirimi yapacağına dair beklentileri artırmasına teşvik eden bir başka sebep olarak gösteriliyor.

Fed kritik faiz kararını açıkladı

 

Tahvil piyasası temerrüt olasılığını fiyatlıyor

 

2 yıllık tahviller yerinde durmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)