E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan’a göre Avrupa borsaları ralliye devam edecek---

JP Morgan’a göre Avrupa borsaları ralliye devam edecek

JP Morgan’a göre Avrupa borsaları ralliye devam edecek
18 Şubat 2020 - 11:55 borsagundem.com

Avrupa borsaları rekor seviyelerde işlem görürken JPMorgan stratejistlerine göre ralli devam edecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa hisse senedi piyasaları rekor seviyelerde işlem görürken JPMorgan Chase stratejistleri rallinin devam edebileceğini ve genişlemenin diğer piyasalara yayılacağını söyledi.

The Stoxx Europe 600 endeksi geçen hafta korona virüs endişelerinin azalmasıyla oluşan iyimser hava sayesinde tarihi zirvesini gördü. JPMorgan stratejistleri için Avrupa endekslerinin % 8 büyümesi oldukça önemli çünkü geçmiş yıllarda bu seviyenin üzerindeki kazançları ciddi düşüşler izledi.

Borsada ralliye devam

Stratejistlere göre ise günümüzde durum farklı.  Geçmişten farklı olarak, Euro bölgesi sanayi üretimi toparlanması borsaların ilerlemesi için elverişli bir ortam oluşturuyor. Ayrıca Stoxx 600 ve diğer dört büyük borsadaki hisselerin sadece %23’ü tüm zamanların rekor seviyesinde işlem görmekte.

Korona virüsten dolayı kısa vadeli düşüşler olabilecegini düşünen Mislav Matejka'ya göre uzun vadede yükselişini sürdürecek.

JPMorgan analistleri Euro bölgesi borsaları için Eylül ayında ‘aşırı şişmiş’ olarak nitelendi. Avrupa borsaları Eylül bu yana %9 yükseldi.  

Stoxx Europe 600 endeksini güçlendiren diğer faktörler ise artan temettü gelirleri olarak gören stratejistlere göre Avrupa piyasaları fiyatlandırmaları küresel piyasalar ve devlet tahvillerine göre oldukça ucuz.

Günümüz altına hücumu 5G ve çip hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)