E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünümüz altına hücumu 5G ve çip hisseleri---

Günümüz altına hücumu 5G ve çip hisseleri

Günümüz altına hücumu 5G ve çip hisseleri
17 Şubat 2020 - 16:05 borsagundem.com

Ünlü ekonomi yazarı Nigam Aroram'ya göre günümüzün altına hücumu (gold rush) yonga üreticisi hisseleri

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tarihteki Kaliforniya altına hücum sırasında birçok madenci iflas etti. Kazma ve kürek satan birçok tüccar ise zengin oldu. Birçok yatırımcı 5G ve yapay zeka teknolojilerini altına hücum olarak nitelendiriyor. Ayrıca otomotiv sektöründen Tesla’nın hisselerinin yükselmesi altına hücum olarak gösterilmekte.

Nigam Aroram’ın Marketwatch’daki yazısında 5G ve yapay zekâ için sadece bir hisse satın alabilseniz bu Applied Materials olmalı dedi. Applied Materials (AMAT), elektronikler için yarı iletken yonga üretimi yapan bir şirket.

5G ve yapay zeka ürünlerinde çok fazla yonga gerektiğine vurgu yapan yazara göre günümüz altına hücumu çip (yonga) hisseleri.

2020 çip üreticilerinin hisseleri kazançlı bir yıl geçirecek

Bir diğer yonga üreticisi hisse ise Nvidia (NVDA). Şirketin karlılıgı beklenenin üzerinde devam etmekte.

ABD borsaları ise beş teknoloji devi tarafından yönlendiriliyor. Apple, Amazon, Facebook, Alphabet ve Microsoft S&P 500’ün %18’ni oluşturmakta.

Özellikle Apple bu yarı iletken üreticilerinin temel alıcılarından birini oluşturmakta. Ayrıca Apple yapay zeka ve makine öğrenimi konusunda ciddi yatırımları var.

Geçtiğimiz sene ticaret savaşlarından dolayı çip üreticilerin hisseleri zarar aldı. Geçtiğimiz dönemde imzalanan birinci faz ticaret anlaşması ve korona virüs korkusu iki ülke arasındaki gerginlikleri ortadan kaldırmış gibi gözüküyor.

Borsada ralliye devam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)