E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan Türk Lirası için tavsiyesini düşürdü---

JP Morgan Türk Lirası için tavsiyesini düşürdü

JP Morgan Türk Lirası için tavsiyesini düşürdü
27 Ekim 2017 - 08:01 borsagundem.com

JP Morgan, enflasyon, portföy çıkışları ve siyasi risklerden dolayı Türk varlıkları için kısa vadede temkinli olduklarını kaydetti

JP Morgan, Türk Lirası için tavsiyesini "ağırlığını artır"dan "piyasa ağırlığı"na düşürdü.

Aralarında Saad Siddiqui'nin de bulunduğu JP Morgan stratejistleri, enflasyona ilişkin endişelerin, tahvil portföy çıkışlarına ilişkin risklerin ve siyasi risklerin bankayı Türk varlıklarının kısa vadeli görnümü konusunda temkinli olmaya yönelttiğini kaydetti.

Banka, TL/Güney Afrika randı kurunda uzun pozisyonu kapattığını belirtti.

JP Morgan, Türk Lirası'nın yüksek "carry" trade durumunun, beklenmedik siyasi risler ve makro kötüleşmeden dolayı yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Banka, enflasyonun sürekli bir düşüş trendine girdiğinde ve cari açığın kredi büyümesinin yavaşlaması ile birlikte yeniden daralma işaretleri verdiğinde TL'deuzun pozisyona girebileceklerini belirtti.

JP Morgan, siyasi haber akışının muhtemelen olumluya dönmeyecek olması ve dış ortamın gelişen piyasa varlıkları için destekleyici olmamasının dolayı, Türk Lirası'nda uzun posizyona girmenin önünde engeller olduğunu kaydetti.

Banka, öte yandan, Türk Lirası'nda kısa pozisyona da girmeyeceklerini ve bunun yerine mevcut seviyelerde faizlerde daha iyi "risk-getiri" bulacaklarını ifade etti.

Banka, piyasasının önümüzdeki 12 aylık dönemde faiz indirimlerini fiyatlamayacağını ve artırımlarını fiyatlayacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ27 Ekim 2017 08:37

    ŞUNU AÇIKÇA SÖLÜYORUM TL NİN DEGERİNDEN RAHATSIZ OLAN RESİMİZİN DANIŞMANLARI VAR BUNLARI REİSİMİZ TEMİZLEMELİ DÖVİZE FAİZ SIFIRLANIP DÖVİZE AGIR VERGİ KONMALI MERKEZ ACİZ OLMAMALI.

  • Kaçan Grup27 Ekim 2017 08:07

    Daha bir kaç ay önce 2,50 diyordun, ne ayaksın sen.