E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan EKK'yı değerlendirdi---

JP Morgan EKK'yı değerlendirdi

JP Morgan EKK'yı değerlendirdi
23 Kasım 2016 - 15:17 borsagundem.com

JP Morgan, "Türk politika yapıcılar piyasalarda istikrarı sağlamak için en iyi yolu bulmakta zorlanıyorlar"

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve yarın yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantılarına işaret eden JP Morgan, Türk yetkililerin piyasalarda
istikrarı sağlamak için en iyi yolu bulmakta zorlandıklarını savundu.

Piyasa katılımcılarının çoğunluğuna paralel olarak kendilerinin de TCMB'den tüm faiz oranlarında değişikliğe gitmemesini beklediklerini belirten JP Morgan, bununla birlikte TCMB'nin rezerv opsiyon
mekanizması parametrelerinde oynamasını, açıklamada şahin bir ton kullanmasını ve sistemdeki TL likiditesini sıkalaştırmasını beklediklerini vurguladı.

JP Morgan yaptığı değerlendirmede, "Bir faiz artırımı ancak EKK toplantısında politika yapıcıların, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir faiz artırımına ihtiyaç olduğuna ikna edilmeleri halinde masaya gelebilir.

Bunun TCMB'nin bağımsızlığı açısından ne anlama geleceğine dair yorum yapmadan, EKK toplantısı sonrasında yapılacak açıklamada yarınki PPK kararına ışık tutacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayındır23 Kasım 2016 15:25

    Başbakan bile bağımsız değilken merkez başkanı nasıl bağımsız olsun o aldığı maaşa bakar salla başını indir faizi