E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeremy Siegel: Hisse senedi piyasası yıl sonu rallisine hazır---

Jeremy Siegel: Hisse senedi piyasası yıl sonu rallisine hazır

Jeremy Siegel: Hisse senedi piyasası yıl sonu rallisine hazır
31 Ekim 2023 - 13:20 borsagundem.com

Wharton profesörü Jeremy Siegel, hisse senetlerinin yıl sonu yükselişine doğru ilerlediğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yıl sonu rallisi beklentisi sürüyor. Hisse senetleri için yükseliş beklentisinde olan isimler arasında Wharton profesörü Jeremy Siegel da yer alıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wharton profesörü Jeremy Siegel, tahvil getirilerinin zirveye yaklaşması ve değerlemelerin 'ikna edici' görünmesi nedeniyle hisse senetlerinin yıl sonu yükselişine doğru ilerlediğini söylüyor.

Kasım son 25 yılın en iyi ikinci ayı

Insider’dan Aruni Soni’nin haberine göre, hisse senetlerinde son birkaç ayda yaşanan satışlar, yatırımcıların 2023 yılındaki kazanımlarından endişe duymasına neden oluyor. Ancak tarihsel veriler bir rehber olarak alındığında, yatırımcıların hisse senetlerinin yıl sonu rallisine doğru ilerlemesine yardımcı olabilecek tarihsel olarak güçlü bir aya girmek üzere oldukları görülüyor.

Wharton profesörü Jeremy Siegel, güçlü mevsimsellik ve bir dizi önemli gelişmenin, 2023 yılı sona ererken hisse senetlerinin kazanç elde etmesini sağlayacağını söylüyor. Siegel, “Son 25 yılda Kasım, Nisan ayının biraz gerisinde kalsa da yılın en iyi ikinci ayı oldu. Bu yüzden yakında bir yıl sonu rallisi yapacağımızı düşünüyorum” diyor ve ekliyor: “Değerlemenin ikna edici olduğunu düşünüyorum. Aslında büyümenin gelecek yıl daha iyi olacağını düşünüyorum ve gördüğümüz yüksek reel faizlerin 2024'teki büyümeye ilişkin iyimserlik olduğu fikrindeyim. Bu da borsa üzerinde baskı oluşturacak çünkü yüksek kazançları azaltmak zorunda kalacak, ancak bu yüksek kazançların gerçekleşeceğini düşünüyorum.”

Fed hiçbir şey yapmayacak

Merkez bankası bu hafta toplanacak ve faiz oranlarına ilişkin bir sonraki kararını açıklayacak, ancak Siegel toplantının yatırımcılara herhangi bir yeni bilgi vermesinin muhtemel olmadığını söylüyor. Fed, Mart 2022'den bu yana 11 kez faiz artırımına gitti ve Eylül ayındaki son toplantı da dahil olmak üzere iki kez duraklamaya gitti. Siegel, “Fed Çarşamba günü kesinlikle hiçbir şey yapmayacak ancak sonrası için yeni faiz artırımı olasılığına kapıyı açık bırakacak” diyor.

Hisse senetlerindeki aşağı yönlü hareketin büyük bir kısmı Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha uzun süre yüksek kalacağı yönündeki ısrarından kaynaklanıyor. Yatırımcıların tahvillerin kaybettirmesi ve tarihin en büyüklerinden bazılarına rakip olacak tarihi bir çöküş yaşamasıyla birlikte hazine getirilerinin de yükseldiği görülüyor.

Tahvil getirileri zirveye yaklaşıyor

Ancak Siegel, getirilerin artık zirveye yaklaştığını söylüyor. 10 yıllık Hazine tahvilinin yüzde 5,25'lik potansiyel tavanına atıfta bulunan Siegel, "Sanırım 10 yıllık, belki de 5,5 yıllık dönemin zirvesine oldukça yakınız” diyor.

S&P 500 Endeksi, yılbaşından bu yana yüzde 7,7 oranında arttı ve Ekim 2022'deki en düşük seviyesinden bu yana yaklaşık yüzde 16 oranında yüksek seyrediyor. ‘Muhteşem Yedili' olarak adlandırılan teknoloji şirketlerinde değerlemeler yüksek görünse de Siegel, piyasanın geri kalanı için değerlemelerin tarihin en düşük seviyelerinde olduğunun altını çiziyor.

Morgan Stanley: Yıl sonu rallisi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak

 

ABD hisselerinde yıl sonu rallisi ihtimali azalıyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri dördüncü çeyrek rallisine hazır

 

Fundstrat: Hisse senetleri bu hafta 'kıyamet döngüsü'nden çıkabilir

 

JPMorgan: Uzun vadeli yatırımcılar için en ideal seçenek hisse senetleri

 

Hisse senetleri sallantıda, yatırımcılar tedirgin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)