E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeopolitik krizler yatırımcı için fırsat mı?---

Jeopolitik krizler yatırımcı için fırsat mı?

Jeopolitik krizler yatırımcı için fırsat mı?
14 Kasım 2023 - 15:16 borsagundem.com

Borsalarda ani fiyat değişimlerine sebep olan jeopolitik krizler yatırımcılar için fırsat anlamını taşıyor olabilir. Ünlü bir Wall Street strateji firması jeopolitik krizler sırasındaki fiyat değişimlerinden faydalandıklarını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sermaye yönetimi firması Greenlight Capital'in yatırımcılarına gönderdiği son mektubunda jeopolitik krizler sanıldığının aksine borsalarda ciddi satın alma fırsatları sunabileceği belirtiliyor. Seeking Alpha’nın haberine göre, jeopolitik riskler piyasalarda bir gecelik satış dalgası olarak ortaya çıkıyor ve sonrasında anında bir satın alım fırsatı yaratıyor.

Habere göre yatırım firması Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği ilk günde S&P 500 Endeksi’nin %2,4 oranında düştüğüne dikkat çekildi. Endeksin gün sonunda %1,5’lik yükselişle kapandığına ve ertesi gün de %2,2 oranında yükseldiğine işaret edildi.

Benzeri bir şekilde Hamas’ın ekim ayında İsrail sınırını geçmesiyle birlikte S&P 500 Endeksi %0,5’lik düşüşle açıldı. Ancak endeks günü %0,6’lık yükselişle bitirdi. Daha sonraki iki seansta ise endeks %1’lik bir yükseliş daha ekledi.

Greenlight dünya liderlerinin ABD’nin mevcut başkanından memnun olmadığını da belirtiyor. Zira ne Rusya Devlet Başkanı, ne Suudi Arabistan Veliaht Prensi ne de Çin Devlet Başkanı ABD Başkanı Joe Biden’dan haz etmiyor.

Strateji notunda, “Belki de yaklaşan ABD seçimlerini etkilemenin en iyi yolu savaşlar ve resesyondan oluşan bir kombinasyon yaratmaktır” denildi.

ABD Batı Teksas ham petrol fiyatları varil başına 78 dolar civarında seyrediyor. Yükselen petrol fiyatları ABD ekonomisini resesyona sokabilir. Ayrıca ülkedeki enflasyonun yükselişi işsizliğin arttığı bir dönemde ABD Merkez Bankası’nı (FED) faiz oranlarını yükseltmek zorunda bırakabilir.

Greenlight söz konusu ekonomik ortamda pozitif görülebilecek tek sektörün enerji sektörü olduğunu ifade etti. Ancak varlık yönetimi firması analistlerine göre jeopolitik gerginlikler uzun vadede hisse senetleri için fırsat anlamına da gelebilir:

“Fırsat ortaya çıkarsa hasar gören hisse senetlerini ve gerçekten sorunlu olan bazı tahvilleri satın almak için pozisyon almayı planlıyoruz.”

Greenlight Capital’ın ‘Partnerships’ adını taşıyan fonu üçüncü çeyrekte %12,9 gelir artışı elde etti ve bilançosunda yıl başından bu yana %27,7 yükseldiğini bildirdi.

Yatırımcının umudu FED’in faiz indiriminde

 

Goldman Sachs: Hisse senedi piyasaları 2024'te zirve yapabilir

 

Hedge fonlara göre hisse senetleri düşecek endeksler yükselecek

 

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)