E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da sanayi üretimi geriledi---

Japonya'da sanayi üretimi geriledi

Japonya'da sanayi üretimi geriledi
30 Mart 2016 - 06:56 borsagundem.com

Japonya'da sanayi üretimi, zayıf ihracat ile birlikte, Mart 2011'den beri en güçlü düşüşünü gerçekleştirdi

Japonya'da sanayi üretimi, ihracattaki düşüşün talebi zayıflatması ve Toyota Motor Corp.'ta çelik üretim tesisinde meydana gelen patlamanın üşle içi otomobil üretimini düşürmesi ile birlikte, Mart 2011'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Üreim Şubat ayında, Ocak ayındaki artışın ardından yüzde 6.2 geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, sanayi üretiminin yüzde 5.9 düşmesi bekleniyordu. Hükümet üretimin bu ay yüzde 3.9 genişleyeceği tahmininde bulundu.

Bu veri, Japonya ekonomisinin, ihracatın son beş aydır düşmesi ve durgun iç talep ile birlikte, geçen çeyrekteki daralmasının ardından toparlanmasındaki zayıflığın altını çiziyor. Politika yapıcıların üzerinde büyümeyi desteklemeleri için baskının artması ile birlikte, Başbakan Shinzo Abe, Salı günü yaptığı açıklamada, parlamentonun 1 Nisan'dan itibaren 12 aylık süre için rekor büyüklükteki bütçeyi onaylamasının ardından, hükümetin ön yüklemeli harcamalar yapacağını duyurdu.

Capital Economics kıdemli Japonya ekonomisti Marcel Thieliant, bilgilendirme notunda, "Sanayi üretiminde Şubat ayında görülen güçlü düşüş, imalat sektörü faaliyetinin bu çeyrekte daralacağını işaret ediyor," dedi ve "Bu durum, ekonominin, geçen yılın son çeyreğindeki daralmanın ardından, bu çeyrekte de genişlemeyeceği riskinin arttığı anlamına geliyor" şeklinde görüş bildirdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)