E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsrail-Filistin gerilimi savunma hisselerine ralli yaptırdı---

İsrail-Filistin gerilimi savunma hisselerine ralli yaptırdı

İsrail-Filistin gerilimi savunma hisselerine ralli yaptırdı
10 Ekim 2023 - 11:57 borsagundem.com

İsrail ile Filistinli gruplar arasında hafta sonu başlayan çatışmalar dünya genelinde risk iştahını düşürse de savunma sanayi hisseleri pay piyasalarındaki düşüşü sınırladı. Çatışmalar, dünya genelinde savunma hisselerinde yükselişe neden oldu.

Hisse senedi piyasaları Orta Doğu'daki haber akışıyla birlikte yeni haftaya negatif bir başlangıç yapsa da merkez bankası yetkililerinin "güvercin" tonda açıklamaları yatırımcıların risk algısının azalmasına yardımcı oldu. Savunma hisselerinin dünya genelinde yükseliş eğiliminde hareket etmesi ise dikkati çekti.

ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, RTX Corp hisseleri yüzde 4,6, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10, General Dynamics hisseleri yüzde 8,4 ve Northrop Grumman hisseleri yüzde 11,4 değer kazandı.

İngiliz BAE Systems hisseleri yüzde 4,02, Fransız Dassault Aviation S.A. ile Thales hisseleri sırasıyla yüzde 4,15 ve yüzde 4,26, Alman Rheinmetall AG hisseleri yüzde 4,83 ve İtalyan Leonardo S.p.A hisseleri yüzde 5,29 yükseldi.

Yurt içinde dün Aselsan hisseleri yüzde 7,23 değer kazanırken, bugün Japonya'da Asahi Kasei ve JFE Holdings hisseleri sırasıyla yüzde 1,4 ve 2,9, Güney Kore'de Hanwha ve Hyundai-Rotem hisseleri sırasıyla yüzde 2,8 ve 3,5 ve Çin'de China Aerospace Science and Technology Corporation hisseleri yüzde 3 prim yaptı.

Analistler, çatışmaların genişlemesinden endişe duyulduğunu, mücadelenin daha geniş bir alana yayılma ihtimali nedeniyle savunma şirketlerinin potansiyel kazananlar olarak öne çıktığını belirtti.

Ulaştırma hisseleri çatışmalardan "zararla" çıktı

Savunma hisselerindeki yükselişe karşın pay piyasalarında özellikle hava yolu şirketlerinin hisselerinin düşüş eğilimine öncülük ettiği görüldü.

ABD'de dün United Airlines hisseleri yüzde 4,9, Delta Air Lines hisseleri yüzde 4,7 ve American Airlines hisseleri yüzde 4,1, Almanya'da Lufthansa hisseleri yüzde 4,2 ve yurt içinde Türk Hava Yolları ile Pegasus hisseleri sırasıyla yüzde 4,70 ve yüzde 6 geriledi.

Asya hisse senetlerinden eylülde büyük kaçış

 

Petrol, İsrail-Filistin geriliminden nasibini aldı

 

İsrail-Hamas savaşı küresel piyasaları nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi10 Ekim 2023 13:24

    Siz önce Vatanınızı savunun. Ensar diye diye milyonlarca sığınmacının yurdumuza girmesine göz yumuldu , sıra Gazzelilerde. Onları da alın , İsrail'e Gazze'de yer açılsın....

  • garip borsacı 10 Ekim 2023 12:57

    ne istiyonuz aselsan dan dan dan .dana da dan dan .şakkanadak neco nerde hemen 50 milar dolar satsın aselsan ralli yapsın hade şakkanadak şak şak şaka da şakşak şakkanadank necati auhauhau çık ortaya nerdesin .ahuhauhauhauhua 

  • kız selim maçka parkından 10 Ekim 2023 12:32

    savunma hisseleri ralli yaptı dünyada .aselsan ne oldu bakıyoruz aşşşaaa ralli devam nasıl bir trajedik durum bu .

  • kaportacı salim usta sanayiden10 Ekim 2023 12:26

    bizim aselsan ne oldu hahuahuahuau çöküş tabi .varlık fonundaki aselsan çöküşleri auhuahuhauhahauünyada ralli burada çöküş .akaparejimi çöküşleri devam aselsan çöküyo durduramıyolaaaa .aselsanı acil koç holdinge devretmeliler.aselsan önemli .