E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım'ın borsa şampiyonları ödüllerini aldı---

İş Yatırım'ın borsa şampiyonları ödüllerini aldı

İş Yatırım'ın borsa şampiyonları ödüllerini aldı
12 Haziran 2014 - 10:31 borsagundem.com

İş Yatırım’ın üniversiteler arası borsa yarışması TradeMaster Yatırım Ligi sonuçlandı

İş Yatırım’ın, teorik bilgilerin pratik uygulama ile verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla, önde gelen üniversitelerle işbirliğine giderek başlattığı TradeMaster Kampüs projesi kapsamında üniversiteler arasında düzenlenen TradeMaster Yatırım Ligi sona erdi. 21 Nisan tarihinde başlayan ve 4 hafta süren TradeMaster Yatırım Ligi’nde 6 üniversiteden 19 takım yarışarak okullarını temsil ettiler. 10 Haziran’da İş Yatırım Yeniköy Şubesinde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrenciler başarılarını kutladılar.

İş Yatırım Menkul Değerler, akademi ve iş dünyasını bir araya getiren TradeMaster Kampüs projesi kapsamında genç neslin finansal piyasalarda bilinçli yatırım yapmasını teşvik etmek amacı ile pay piyasası ve foreks piyasalara yönelik yarışmalar düzenledi.

Projeye katılan Boğaziçi, Bilgi, Bilkent, ODTÜ, İzmir Ekonomi ve Yaşar üniversitelerinden toplam 59 öğrenciden oluşan 19 takım BİST100 paylarında işlem yaparak mutlak getiri ve risk ayarlanmış getirilerini maksimize etmeyi hedeflediler. Takımlar, 100,000 TL’lik sanal bakiye ile başladıkları yarışmada, haftalık bazda ve bütün yarışma süresince portföylerinde sağlamış oldukları Mutlak Getiri ve Sharpe Rasyo Bazındaki Risk Ayarlanmış Getiri olmak üzere iki kritere göre puanlandırıldılar.



Takımlar hem mutlak getiri hem de risk ayarlanmış getiri bazında değerlendirildiğinde birinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Eco Investors takımı elde etti. Eco Investors’un takım üyeleri; Ceyhun Cihat Yıldırım, Çağın Demirağ, Eren Beksal Bektaş ve Melih Kabadayı.
İkinciliği ve üçüncülüğü ise sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi takımlarından Grup Mantra ve Bilgi Üniversitesi takımlarında Bilgi Grup 2 aldı.



Öğrenciler yarışmadaki deneyimlerini şöyle ifade ettiler: Bir ay boyunca gerçek piyasa verileri ile kazanmanın ve kaybetmenin heyecanını yaşadık, yararlı bilgiler ve tecrübeler edindik. Derslerde öğrendiğimiz teorileri reel piyasada uygulama fırsatı yakaladık. Yaşadığınız süreç bize bu meslekte en önemli kuralın bilgiyi doğru analiz etmek ve sabırlı olmak olduğunu gösterdi. Bize bu fırsatı sunan hocalarımıza ve İş Yatırım’a teşekkür ederiz.



Sonuçları ve sıralamaları, günlük olarak Bloomberg HT kanalı ile www.trademaster.com.tr internet sitesi, twitter.com/tmkampus ve facebook.com/tmkampus sosyal medya adreslerinde açıklanan yarışmada öğrenciler gerçek veriler ile piyasa deneyimi kazanırken, rekabet ruhunu da deneyimlemiş oldular. Yarışmanın da sona ermiş olmasıyla ilerleyen günlerde yapılacak toplantılarda akademisyenler ve İş Yatırım uzmanları, takımların performanslarını ve yatırım stratejilerini değerlendirecekler. Yarışma sonunda ilk üçe girmiş olan öğrencilere İş Yatırım'da staj imkanı verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)