E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİran resmi ajansından iddia: Erdoğan ve Esad buluşacak---

İran resmi ajansından iddia: Erdoğan ve Esad buluşacak

İran resmi ajansından iddia: Erdoğan ve Esad buluşacak
22 Ağustos 2022 - 14:22 borsagundem.com

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Rusya lideri Putin'in arabulucu olacağı buluşmanın gelecek ay Özbekistan'da yapılacak Şangay Beşlisi toplantısında gerçekleşeceğini öne sürdü

Son günlerde Türkiye'de sıkça gündeme gelen Suriye ile normalleşme haberlerinin ardından İran medyasından müthiş bir iddia geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıya Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı davet ettiği iddia edildi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in geçtiği haberde 15-16 Eylül'de Özbekistan'da yapılacak Şangay Beşlisi oturumunda gerçekleşebileceği iddia edilen bu görüşmeye Putin'in aracılık edeceği ileri sürüldü.

ANKARA'DAN NORMALLEŞME MESAJLARI

Son günlerde Ankara'dan Suriye rejimi ile ilişkileri normalleştirme mesajları gelmeye başlamıştı.

Tasnim haber ajansı, Putin'in Şangay İşbirliği Örgütü'nün Semerkand zirvesine Suriye Devlet Başkanı Esad'ı da davet ettiğini iddia etti.

Ajans, zirve sırasında Erdoğan, Putin ve Esad'ın bir üçlü görüşme gerçekleştirebileceğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ankara'da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışında “Muhalefet ile Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz” demiş ve yıllar sonra 'Esed' yerine 'Esad' ifadesini kullanmıştı.

BAHÇELİ DE DESTEK VERMİŞTİ

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına MHP lideri Devlet Bahçeli de destek vermişti. Bahçeli, "Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 5 Ağustos'ta Soçi'de Putin ile görüşmüş ve burada "Sayın Putin rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız” şeklinde açıklama yapmıştı.

ERDOĞAN, "SİYASETTE DARGINLIK OLMAZ" DEMİŞTİ

Erdoğan, geçen hafta Ukrayna'ya yaptığı ziyaretin dönüşünde de Suriye yönetimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi konusunda konuşurken, “Siyasette dargınlık olmaz. Her an barış içinde olacaksın. Her an görüşebilme imkânı yakalayacaksın” ifadesini kullanmıştı. 

PERİNÇEK VE SANCAK ŞAM'A GİDECEK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve AK Parti'den ayrılarak Vatan Partisi'ne geçen iş insan Ethem Sancak da, eylül ayında Şam'a giderek Esad'la görüşeceklerini belirtmişti.

11 YIL SONRA İLK DOĞRUDAN UÇUŞ OLACAK

Tasnim, Perinçek'in 12 kişilik özel bir uçakla eski bakanlar ve üst düzey diplomatlarla birklikte Şam'a uçacağını ileri sürdü. Bu uçuşun 2011 yılından beri Türkiye'de Şam Havalimanı'na yapılan ilk doğrudan uçuş olacağı vurgulandı. 

Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması: Rejim siyasi çözüme inanmıyor

 

Bahçeli'den sürpriz Suriye açıklaması

 

Erdoğan: Zaporijya için Zelenskiy yardım istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haluk22 Ağustos 2022 23:03

    Erdoğan Esatla görüşmesin!!!!

  • Bik22 Ağustos 2022 21:42

    Esad, savaşın kazanan tarafı görünüyor.

  • AHMET ÖZBİR22 Ağustos 2022 19:27

    ZALİM Esed hizaya getirilecek ya da Suriye'den DEFEDİLECEK! Döktüğü müslüman kanın karşılığını o zalim hem bu dünya da hem de Öte Alem'de mutlaka alacak, Suriyeli kardeşlerimiz Öz Vatanı'na kuvuşacak ve Mazlum Devlet Düzeni'ni kurup, zalimleri hizaya getirecektir. REİS ne derse Suriyeli yiğitler gereğini yerine getirecektir.

  • xyz23 Ağustos 2022 01:09

    AHMET ÖZBIR senin Suriyeli yiğit kardeşlerin Antalya, Mersin veya Muğla sahillerinde ya güneşleniyor veya nargile içiyor. Yada Türk bayrağı yakìyorlar. Daha sayayım mı? Davulcu başı ve zavallı trol.

  • 😂😂😂22 Ağustos 2022 19:20

    Eskiden millet bir birine paşinyan diye kızardı eee herifle barıstık ses kesildi eser diye kızarlardı sanırım oda gidecek. Az sonra israilci çoktan gitti zaten:)))) şimdiden başla bir isim bulun

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa22 Ağustos 2022 18:23

    Şimdi biz müslüman kanı akıtan Esad a ne  diyerek tövbe edeceğiz ?. Yinemi  Kandırıldık.Borsa Gündem geçmiş Esad yazılarının altına yazdıklarımız duruyor. Onları nasıl sileceğiz. Tövbe edip Esad ile helalleşeceğiz.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ22 Ağustos 2022 17:30

    ABD nin uykuları kaçmaya başlamıştır.

  • xyz23 Ağustos 2022 01:11

    Ne çabuk döndün YEZIDSEVER. Davulcuların pirisin.

  • Kimle22 Ağustos 2022 17:14

    a ) Esad la b ) Esed le c ) Asad la d ) Ased le buluşulacak. 

  • Evrim Teorisi22 Ağustos 2022 17:10

    Esad->Esed->Ased

  • Ahmet Özbir22 Ağustos 2022 17:03

    işte kuzu kuzu geldin