E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere Merkez Bankası faizi 15 yılın zirvesinde tuttu---

İngiltere Merkez Bankası faizi 15 yılın zirvesinde tuttu

İngiltere Merkez Bankası faizi 15 yılın zirvesinde tuttu
14 Aralık 2023 - 15:26 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini 15 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'te sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faiz oranını beklentiler doğrultusunda 15 yılın zirvesi olan yüzde 5,25'te sabit bıraktı, ancak faiz oranlarının 'uzun bir süre' yüksek kalması gerektiğini vurguladı.

BoE  Para Politikası Komitesi, faizin sabit tutulması kararını 3'e karşı 6 oyla aldı. Üyelerden Greene, Haskel ve Mann 25 baz puan faiz artırımı için oy kullandı. PPK toplantısında faiz oranlarının düşürülmesi tartışılmadı.

BoE, İngiltere'deki enflasyonun ABD ve Euro Bölgesine göre daha yapışkan olmaya devam edeceğinden endişe duymayı sürdürdü. BoE, "Amerika Birleşik Devletleri ve Euro bölgesindeki gelişmelere kıyasla, Birleşik Krallık'ta ücret enflasyonu ölçümleri önemli ölçüde daha yüksekti ve hizmet fiyatları enflasyonu şimdiye kadar daha az geriledi" dedi.

BoE'nin üç yıl içinde faiz oranlarının kademeli olarak %4,25'e düşeceğini varsayan politika duruşu, faiz oranlarının gelecek yılın sonundan önce bu seviyeye düşeceğini öngören son piyasa beklentileriyle keskin bir şekilde çelişiyor.

BoE Başkanı Andrew Bailey, "Art arda yapılan faiz artışları, ocak ayında %10'un üzerinde olan enflasyonun Ekim ayında %4.6'ya gerilemesine yardımcı oldu. Ancak daha gidilecek çok yol var. Enflasyonu %2'ye geri getirmek için gerekli kararları alacağız" dedi.

Açıklamada, "Para politikasının uzun bir süre boyunca sınırlayıcı olmaya devam etmesine ihtiyaç olması büyük olasılık. Eğer enflasyonist baskıların daha ısırarcı olduğuna yönelik kanıt görülür ise para politikasında daha fazla sıkılaşma gerekir" denildi.

İngiltere'de enflasyon 2 yılın en düşük seviyesinde

 

BoE Başkanı Bailey: Piyasalar, enflasyon risklerini hafife alıyor

 

BoE faiz kararıyla piyasalara sürpriz yaptı

 

BoE politika faizini son 15 yılın en yüksek seviyesinde tuttu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)