E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisseler karışık seyretti, ABD tahvil faizleri geriledi---

Hisseler karışık seyretti, ABD tahvil faizleri geriledi

Hisseler karışık seyretti, ABD tahvil faizleri geriledi
17 Ekim 2019 - 09:16 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri karışık bir seyir izlerken, ABD Hazine tahvili faizleri geriledi

Asya hisse senetleri, ABD hisselerinde zayıf tüketici verisiyle görülen sınırlı düşüşün ardından Perşembe günkü işlemlerde geriledi. ABD Hazine tahvilleri önceki seansta kaydettiği kazancını artırdı.

Tokyo ve Sydney'de hisse senetleri düşerken Hong Kong'da tırmandı. Şanghay hisseleriyle fazla değişmedi. S&P 500 Endeksi Çarşamba günü enerji ve teknoloji şirketlerinin öncülüğünde düştü. ABD Hazine tahvili faizleri, perakende satışlar verisindeki beklenmedik düşüşün Ekim ayı için Fed faiz indirimi fiyatlamasını artırmasının ardından gerilemeyi sürdürdü. Dolar önceki seanstaki kayıplarını korudu. Petrol ABD ham petrol stoklarının geçen hafta artış kaydettiği gösteren verinin ardından düştü.

Bilanço döneminin başlaması ve yatırımcıların bütün dikkati ticaret manşetleri üzerindeyken, ABD'den gelen son perakende verisi, hala tereddüt halinde olan politika yapıcıları bu ay faiz indirimine gitmeye teşvik edebilir. Fed'in Bej Kitabı'nda ABD ekonomisinin geçen haftalarda az – orta hızda büyüdüğü belirtildi.

CLS Investments LLC baş yatırım stratejisti Marc Pfeffer, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Ticaret ateşkesi sadece geçici ve imzalı bir belge veya bir çeşit çözüm olmadan piyasanın ürkek, endişeli kalacağını düşünüyorum; bence piyasada kötümserlik olacak.” dedi.

Sterlin, Avrupalı liderlerin Brexit anlaşmasını için Brüksel'de bir araya geleceğine ilişkin sinyallere bağlı olarak dalgalı seyretti. Avustralya Doları işsizlik oranının beklenmedik şekilde gerilemesi ve tam zamanlı istihdamın tırmanmasının ardından yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)