E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonların Japon yeni pozisyonlarında tarihi seviyeler---

Hedge fonların Japon yeni pozisyonlarında tarihi seviyeler

Hedge fonların Japon yeni pozisyonlarında tarihi seviyeler
04 Aralık 2023 - 07:55 borsagundem.com

Hedge fonlar Japon yeni için aşağı yönlü pozisyonlarını 19 ayın en yüksek seviyesine çıkardılar

Hedge fonları, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) şahinleşmeyeceği yönündeki spekülasyonların artmasıyla geçen hafta ayı yönlü yen bahislerini Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC)verilerine göre, kaldıraçlı fonların net yen açık pozisyonları 28 Kasım itibariyle 2.833 artarak 65.611 kontrata yükseldi. Japonya'nın para birimi, 13 Kasım'da dolar başına gördüğü 151,91 seviyesinden pazartesi günü 146,23'e yükselerek neredeyse %4 değer kazandı ve eylül ortasından bu yana en güçlü seviyesine ulaştı.

Aralarında Kamakshya Trivedi'nin de bulunduğu Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri, "ABD yumuşak bir iniş gerçekleştiriyor gibi göründüğü ve BOJ yakın bir zam döngüsünün sinyalini vermekte isteksiz kaldığı sürece dolar-yen aşağı yönlü bir sınır görmeye devam ediyoruz. Bu nedenle, yen gücünün hala sınırlara yaklaştığını ve azaltılması gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptılar.

Hedge fonlara göre hisse senetleri düşecek endeksler yükselecek

 

Dünyanın en büyük hedge fonu ABD borsasından ümidi kesti

 

Hedge fonlar dolarda uzun pozisyona geçtiler

 

Hedge fonlar petrolde yükseliş öngörüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)