E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHazine tahvili faizleri Wall Street'i karıştırdı---

Hazine tahvili faizleri Wall Street'i karıştırdı

Hazine tahvili faizleri Wall Street'i karıştırdı
13 Mart 2021 - 00:29 borsagundem.com

Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık teşviki onaylamasına rağmen tahvil faizlerinin yeniden yükselişe geçmesiyle borsa günü karışık kapadı. Teknoloji hisselerindeki kayıplar Nasdaq'ı ekside bıraktı, Dow ve S&P 500 rekoru yukarılara taşıdı

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününü karışık bir seyirle tamamladı. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Kongre'den geçen 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketini imzalamasının ardından ABD borsalarındaki ilk işlem günü karışık bir seyir izledi. 1.9 trilyon doların ABD ekonomisini canlandıracağına inanan yatırımcılar, ekonominin açılmasından yararlanacak sektörlerin hisselerine yöneldi. 

TAHVİL FAİZLERİ SON 13 AYIN ZİRVESİNDE

Bir gün önce yüzde 1.48 seviyesine kadar gerileyen ABD Hazinesi 10 yıllık tahvil faizleri ise teşvik paketinin enflasyonu yükselteceği edişesiyle cuma günü yüzde 1,64'e kadar tırmanarak Şubat 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. Tahvil faizlerinin yönünü yeniden yukarı dönmesi, Nasdaq'ın bir kaç gündür sürdürdüğü toparlanma çabalarını da baltaladı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 293,05 puan ve yüzde 0,9 oranında artarak 32,778,64 seviyesinde kapadı. S&P 500 Endeksi de 4 puan ve yüzde 0,10 oranında artışla gün sonunda 3.943,34'e yükseldi. Nasdaq ise 78,81 puan ve yüzde 0,59 oranında düşüşle günü 13,319,87 puanda tamamladı. 

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri kapanışta ulaştıkları puanlarla rekor tazeledi.

HAFTALIK DURUM

8-12 Mart haftasında her üç endeks de yükseldi. S&P 500 haftayı yüzde 2.6, Dow Jones yüzde 4.1 ve Nasdaq yüzde 3.1 yükselişle tamamladı. Dow Jones, Kasım ayından bu yana en büyük haftalık  yükselişi elde etmiş oldu. 

1,9 trilyonluk paket kime ne sağlayacak? Biden detay verdi

 

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününü karışık kapattı

 

Borsa İstanbul reform paketini izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)