E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa‘Hala sosyal medya yüzünden zarar edenler var!’---

‘Hala sosyal medya yüzünden zarar edenler var!’

‘Hala sosyal medya yüzünden zarar edenler var!’
04 Ekim 2021 - 11:02 borsagundem.com

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu: Yatırımcıların kendilerini koruyabilecekleri bir piyasa ortamı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Dünya Yatırımcılar Haftası'nda yaptığı konuşmada "Yatırımcıların kendilerini koruyabilecekleri bir piyasa ortamı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" derken, hala sosyal medya hesapları üzerinden yapılan yönlendirmeler ile işlem yapan ve zarar eden vatandaşlar olduğunu da belirtti.

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun konuşması şu şekilde:

"Son iki yılda pay piyasasındaki yatırımcı sayısı 1,2 milyondan 2,4 milyona, bakiyesi 10 bin TL üzeri hesap sayısı ise 347 binden 950 bine yükselmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu olarak mevcut gözetim ve denetim sisteminin yanında, yatırımcıların kendilerini koruyabilecekleri bir piyasa ortamı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok yanlış yatırım kararının genellikle kulaktan dolma söylentiler ve kötü niyetli kişilerin yönlendirmeleriyle verildiğini gözlemliyoruz.

Sermaye Piyasası Kurulu olarak yatırımcılarımızı birçok kez uyarmamıza rağmen, hala anonim sosyal medya hesapları üzerinden yapılan yönlendirmeler ile işlem yapan ve zarar eden vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz.

Sermaye piyasaları uzun vadeli fon arz ve talep edenlerin bir araya geldiği mecralardır, yatırım zamana yayılarak ve bilinçli bir biçimde yapıldığında fayda sağlamaktadır.

Borsamızda değerlendirilen kaynakları milli bir servet olarak görüyoruz. Yatırımcılarımızın finansal okuryazarlığını geliştirerek ve profesyonel yardım alarak bu milli değere sahip çıkması, Türkiye ekonomisi açısından hayati öneme sahiptir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.