E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore faizi rekor düşük seviyeye çekti---

Güney Kore faizi rekor düşük seviyeye çekti

Güney Kore faizi rekor düşük seviyeye çekti
12 Mart 2015 - 06:48 borsagundem.com

Güney Kore Merkez Bankası, beklenmedik şekilde aldığı karar ile gösterge faiz oranını tüm zamanların en düşük seviyesine çekti

Güney Kore Merkez Bankası, beklenmedik şekilde aldığı karar ile gösterge faiz oranını tüm zamanların en düşük seviyesine çekti. Kurum faiz indirimi ile ülkenin deflasyona düşmesini önlemeyi ve ekonomik büyüme desteklemeyi amaçlıyor.

Güney Kore Merkez Bankası, 7 günlük repo faiz oranını yüzde 1.75’e düşürdü. Bloomberg anketine katılan 17 ekonomistin sadece 2’si alınan kararı doğru şekilde tahmin etti.

Güney Kore’nin enflasyonu 1999’dan bu yana en yavaş seviyede ve ihracatları geriliyor.  Güney Kore Merkez Bankası aldığı faiz indirimi kararı ile bu yıl politikasında gevşemeye giden 20’den fazla merkez bankasına katılmış oldu. Tayland Merkez Bankası Çarşamba günü sürpriz şekilde faizi indirimine gitmişti.

Guvernör Lee Ju Yeol 23  Şubat’ta parlamentoda yaptığı konuşmada ekonomik durumun kötüleşmesi durumunda merkez bankasının faiz oranları yoluyla cevap vermek zorunda kalabileceğini söylemişti.

HI Investment & Securities Co. ekonomistlerinden Park Sang Hyun, “Merkez bankası gösterge faiz oranını sabit tutarak küresel genişleme hızının arkasında kalmaktan endişelenmiş olabilir. Ek faiz indirimleri bundan sonra gelecek ekonomik verilere bağlı olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)