E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGuggenheim: Volatilite sürecek, borsalar düşecek---

Guggenheim: Volatilite sürecek, borsalar düşecek

Guggenheim: Volatilite sürecek, borsalar düşecek
16 Şubat 2023 - 10:43 borsagundem.com

ABD borsalarında öncelik değişiyor. Enflasyonu umursamayan yatırımcılar, ihtimalin giderek düştüğü ‘resesyon’a göre pozisyon alıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçen yılı yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranlarının yanı sıra resesyon korkularıyla geçirdi. Bu yıl ise yatırımcılar endişe kalemlerini azaltıyor görünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD ekonomisinin bu yıl resesyona gireceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Yılbaşından bu yana düşen enflasyon ve faiz oranlarının yanı sıra borsalarda yaşanan ralli ve son enflasyon verileri, resesyon beklentisini ‘şiddetli’den ‘ılımlı’ya döndürmüş gözüküyor.

Düşüşe hazırlanın

Financial Review’dan Timothy Moore’un haberine göre, ABD ekonomisinde durgunluk yani resesyon beklentisi, güçlü bir tüketici bilançosu ile dengelenerek ‘nispeten ılımlı’ya dönerken Guggenheim Partners, yatırımcılarına S&P 500’de önemli bir düşüş için hazırlanmaları gerektiğini söylüyor.

Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Anne Walsh, yatırımcılarıyla paylaştığı bir notta, “ABD resesyona yakın diye kimsenin Fed'in bir veya iki çeyrek içinde politikasından döneceğine bahse girmemesi gerektiğine inanıyoruz” diyor. Walsh, “Yıl ortasında bir durgunluk gelebilir, ancak kurumsal şirket temelleri güçlü bir şekilde düşüşe doğru gidiyor” şeklinde yazıyor.

Walsh, Guggenheim'ın ekonomik aktivitenin yavaşladığı zamanlarda fiyat-kazanç çarpanları araştırma ekibi tarafından yürütülen analize göre S&P 500'ün durgunluk döneminde 3000 ila 3200 puana kadar düşebileceğini söylüyor. S&P 500 Endeksi, dünü 4147 puan seviyelerinde kapattı. Endeks, Ekim ayının en düşük seviyelerinden yaklaşık yüzde 15 yükselirken, bu yılki sıçraması ise yüzde 8 civarında oldu.

İnişli çıkışlı bir yolculuk

Walsh ayrıca, “Görüşümüze göre, hisse senedi fiyatlarındaki düşüşün yanı sıra, yüksek risk ihtiva eden CCC dereceli tahviller gibi piyasaların en düşük dereceli kredi tarafı da fiyat baskısı altına girecek ve temerrütlerle birlikte not indirimleri arttıkça satışlar da muhtemelen artacak” diyor.

Tahvillerle ilgili olarak ise Walsh, niceliksel genişlemeden niceliksel sıkılaşmaya geçişin riskli varlıklar için sorun yarattığını söylüyor. Buna ek olarak Walsh, 10 yıllık Hazine getirileri yüzde 3'e doğru gerilerken iş döngüsünde yaşanacak bir dönüşün sabit getirili yatırımcılar için bir arka rüzgar niteliği taşıyabileceğini yazıyor.

ABD 10 yıllık tahvili mevcut durumda yüzde 3.80 getiri sağlıyor. Çoğunlukla beklenenden iyi gelen ekonomik veriler yatırımcıları Fed'in oran artırma döngüsünde daha yüksek bir zirvede fiyatlamaya yönlendirdiğinden, getirilerin geçen ay 29 baz puan arttığı kabul ediliyor. Walsh, “Yeni bir yıla başlamış olabiliriz, ancak yatırımcılar yine de şimdiden yüksek volatilitenin hakim olduğu, inişli çıkışlı bir yolculuğa hazırlıklı olmalı” diyor.

Küresel piyasalarda pozitif seyir

 

Gelişmekte olan piyasalara portföy akışı zirvede

 

Larry Summers: Piyasalar çalkantılı bir döneme giriyor

 

ABD borsalarında T2’den T1'e geçiliyor

 

Wall Street 'yumuşak iniş'ten umudunu kesti

 

Fundstrat: Borsalardaki zayıflık alım fırsatı olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Baydar16 Şubat 2023 18:56

    akp hükümeti 4 milyon yatırımcının önemli bir kısmının oy'una namzet. SON 3-4 gündür borsaya iyi gelecek düzenlemelerin tek nedeni budur..Yatırımcı kazanmalı ki, Oy'u bana versin.. ++ düzenlemelerin devamıda gelecek.. Bakan Nebatinin odaklandığı ilk ilk 3 konudan biri borsa. 

  • Mevsim16 Şubat 2023 17:25

    Bu dönemde borsanın yükselmesini beklemek piyasayı okuyamamaktır.bu bir döngüdür normal şartlarda piyasa mart sonuna kadar dip yapar ancak seçim var süre uzayabilir

  • seçim16 Şubat 2023 12:11

    seçim piyasası böyledir

  • Yorum16 Şubat 2023 11:27

    Bloombergciler dolara oynuyor işlemeye başlamışlar

  • AHMET ÖZBİLEN16 Şubat 2023 16:38

    Bloomberg in ortakları kim biliyormusun ÇİNER GRUBU dikkatli olun. Gaza gelmeyin derim.