E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüçlü istihdam raporu borsalar için kötü haber---

Güçlü istihdam raporu borsalar için kötü haber

Güçlü istihdam raporu borsalar için kötü haber
03 Eylül 2021 - 12:20 borsagundem.com

Piyasalar bugün açıklanacak istihdam verilerini bekliyor. Ancak açıklanacak istihdam raporu beklenenden de güçlü geldiği takdirde bu durum borsalar için kötü haber olacak.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar istihdam piyasasının güçlü olduğunu bilmek istiyor. Ancak bugün ABD’de açıklanacak olan ve piyasaların beklediği istihdam raporu beklenenden güçlü geldiği takdirde, borsalar bu durumu iyi karşılamayacak. Bu durum mantığa aykırı olabilir. ABD’lilerin çalışmaya ihtiyacı var ancak ekonomi beklenenden hızlı büyüme gösterirse, ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu hızlı büyümeyi yavaşlatmak için beklentilerin çok daha öncesinde önlem almak zorunda kalabilir.

Bu nedenle piyasalar Barron’s’un haberine göre istihdam rakamlarının ağustos ayı için belirlenen 720 bin yeni iş hedefine ulaşmasını ancak bu rakamı aşmamasını istiyor. Bu rakam ekonomik toparlanmanın korona virüsün delta varyantının neden olduğu karmaşaya rağmen devam ediyor olduğunu doğrulayacak. Ancak beklentilerin üzerinde ve etkileyici bir istihdam verisi, hisseler için kötü haber olacak. 900 bin ve üzerinde gelecek bir rakam %5,2’ye gerilemesi beklenen işsizliği %5’in altına indirecek.

Sevens Report Research Kurucusu Tom Essaye, bu seviyelerdeki bir istihdam raporunun FED’in aylık tahvil alımlarını kasım ayında 120 milyar dolardan 90 milyar dolara düşürmesine neden olabilir. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre şimdiki beklentiler ise FED’in varlık alımlarını aralık ya da ocak aylarında düşürmeye başlaması yönünde.

Essaye, “hisseler yüksek ihtimalle sert bir yükseliş gösterecek” dedi ve S&P 500’de %1 ya da üzeri bir düşüşün beklendiğini söyledi. Güçlü bir istihdam raporu yalnızca hisseleri etkilemeyecek. Yüksek istihdam verileri aynı zamanda ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvilinin getirilerinin de %1,3’ten %1,4’e yükselmesine neden olabilir.

Bu durumda da hızla büyüyen teknoloji hisseleri, uzun vadeli tahvil getirilerine karşı olan hassasiyetleri nedeniyle sorun yaşayabilir. Aynı zamanda yatırımcılar oldukça yüksek seviyelerden işlem gören hisselerden çıkış yaparak, daha döngüsel büyüme hisselerine yönelebilir ve bu durumda da yeni bir rotasyon başlayabilir. Bu nedenle yatırımcılar istihdam verilerinin beklentileri karşılamasını bekliyor ve ne çok düşük, ne de çok yüksek olmasını istiyor.

JPMorgan analistlerini endişelendiren artış!

 

Enflasyon yüzde 19'u aştı

 

Altında hareket ABD verisi ile artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )03 Eylül 2021 13:06

    veriyi bilmemama, reel olarak işçi bulunamıyor. istihdam destekleri destek maaşları, nerede ise asgari ücretli en düşük seviyeye yakın. ABd de yeme içme ucuz, gerçekten ucuz 1 aylık maaşın 5 de birini yeme içmeye harca 4 kişi rahat doyar. alım gücü çok iyi. ABd de o bakımdan herkes dıaşrıda kahve, yemek , eğlence vb hayat suruyor. sosyal hayat ucuz. meşhur kahve bardağı  1 usd mekana gir starbuks gibi. yanı ekmek arası et al 2 us dye içinde yarım kg saf dana etı. mcdanoldslarda bile burada aynı hamburger içindeki köfte turkıyedekınden 5 kat fazla. fiyatta ucuz. patates 1,2 usd lere denk geliyor.  gunde8 saat çalışıp, akşam 17 den gece 23 e kadar ye iç gez 1 saatlık kazancı bırakmazsın. hayat ucuz. işsi yok ABD de, iş var, işçi yok reel bu... ondan kimse pandemıde evde durmadı, ABD ruyası işte. Türkiyde  1 alkollu içki al 15 tl :D bira. mekanda alsan,  20 tl. gunluk kazanç 85 tl : )) mantıkız. abd de 1 usd ye 2 bira alırsın. 

  • yunus03 Eylül 2021 12:41

    Piyasadaki enflasyon böyle değil,,%100 den aşağı zam yapan yok,1 yıllık artışlara bakın.