E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs’ı sarsan adam! 2 numara insider trading’de yakalandı---

Goldman Sachs’ı sarsan adam! 2 numara insider trading’de yakalandı

Goldman Sachs’ı sarsan adam! 2 numara insider trading’de yakalandı
08 Ocak 2020 - 15:20 borsagundem.com

ABD Federal Mahkemesi finans dünyası adına önemli bir duruşmaya sahne oluyor. Ünlü yatırım bankası başkan yardımcısı Bryan Cohen insider trading suçunu kabul etti. Yasa dışı gelirin yaklaşık 60 milyon TL olduğu belirtiliyor.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Federal Mahkemesi Goldman Sachs’ın eski yöneticisi Bryan Cohen’e yönelik insider trading suçlamalarını görüştü. Salı günü gerçekleşen duruşmada Cohen, şirket içi gizli bilgileri İsviçre’deki hesaplarına para yatırması karşılında verdiğini kabul etti.

33 yaşındaki Bryan Cohen için borsa sahtekârlığı suçundan beş yıla kadar hapis isteniyor. Manhattan Savcılığı’nın ekim ayında başlattığı soruşturma sonucunda Cohen dâhil olmak üzere altı kişi yargılanıyor.

Avukatına göre Fransız vatandaşı olan Cohen, sınır dışı edilmekten korktuğu için mahkemenin suçlamalarını kabul etti. Karar gereği Cohen kefaletle tutuksuz yargılanmasına devam edilecek.

10 MİLYON DOLARLIK YASA DIŞI GELİR

Federal savcılar, Cohen'in dahil olduğu iddia edilen insider trading halkasının görünenden büyük olduğunu ve 10 milyon dolarlık (yaklaşık 60 milyon TL) yasadışı kâr elde ettiklerini söyledi.

Uzmanlara göre mahkemenin Cohen’in inside trade iddialarını ortaya çıkartmasında, 2018 yılında Sırbistan’da yakalanıp ABD’ye iade edilen Marc Demane Debih’in itirafları etkili oldu.

OFİSTEN BAŞKANLIK KATINA

Bryan Cohen, Golman Sachs bankasının başkan yardımcısı olarak New York’ta görev almadan önce Londra'da ofisinde çalıştı. Savcılar, 2015-2017 yılları arasında Cohen'in Goldman Sachs’ın müşterileri hakkında içeriden bilgiler verdiğini ve bu bilgiler üzerinden Marc Demane'in kârlı işlemler yaptığını iddia etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SsS08 Ocak 2020 19:16

    Sen bir Türkiye yi gör...Dardanel hiç bir açıklama yokken 2 ye katladı,sonra bir haber yine 2 te katladı....ve daha niceleri daha....ana ına göre, en dürüst borsa biziz derler bist....nice hisseler,battı gitti,hakkımızı veren var mı...hep gücü yetenlerin...

  • Vatandaşşak08 Ocak 2020 16:04

    ihlas grubu ve metro grubu incelensin