E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs açıkladı: Yatırımcıların FED hevesi nasıl fırsata çevrilir?---

Goldman Sachs açıkladı: Yatırımcıların FED hevesi nasıl fırsata çevrilir?

Goldman Sachs açıkladı: Yatırımcıların FED hevesi nasıl fırsata çevrilir?
05 Aralık 2023 - 16:02 borsagundem.com

Piyasalar FED’in 2024'te politika faizlerini 5 kez düşürmesini fiyatlandırıyor. Ancak Goldman stratejistlerine göre bu beklenti gerçekçi değil. Banka stratejistleri borsalardaki aşırı fiyatlamalara karşı opsiyon yatırımlarını öneriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs Group'un üst düzey bir stratejisti, gelecek yıl ABD Merkez Bankası’nın(FED) birden fazla faiz indirimine bahse girmek için piyasaların bir kez daha çok hızlı davrandığını düşünen yatırımcılar için bir tavsiyede bulundu.

MarketWatch’un haberine göre Goldman Sachs Baş Faiz Stratejisti Praveen Korapaty gelecek yıl faiz indirimi olasılığının yanlış anlaşılması ihtimalinden kâr arayan yatırımcıların haziran ayına açığa satış yapmasını önerdi.

Korapaty, “Yakın vadedeki bir resesyona ilişkin maddi olasılıklar düşünülmeden, 60 baz puanı gelecek haziran ayında gerçekleşecek biçimde Aralık 2024’e kadar fiyatlanan yaklaşık 135 baz puanlık FED faiz indiriminin makul bir şekilde fiyatlandırılabilecek sınırlara ulaştığını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Ancak Goldman Sachs ekonomistleri FED’in faiz oranlarını 2024’te yalnızca bir kez ve muhtemelen dördüncü çeyrekte düşürmesini bekliyor. Ancak büyük Wall Street bankaları arasındaki beklentiler özellikle de UBS Group’un birden fazla faiz indirimini fiyatlamasıyla büyük ölçüde değişiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre CME FedWatch göstergesi pazartesi günü itibariyle yatırımcılar 2024 yılı sonuna kadar beş faiz artışı indirimini işaret ediyordu. Vadeli açışa satış işlemleri FED fonlarının vadeli işlemleri üzerinden faiz oranlarına ilişkin beklentilere bahis oynamak için kullanılabiliyor.

FED’in faiz indirimleri Goldman ekonomistlerinin beklentilerini aşsa bile, Korapaty ve ekibi, FED’in piyasaların şu anda beklediği 5 indirimi gerçekleştirdiği bir senaryonun gerçek olamayacağına inanıyor.

Bu değerlendirmede haklı çıkmaları durumunda geçen ay varlıklar arasında görülen güçlü rallinin en azından bir dereceye kadar gevşemesi mümkün olabilir.

Goldman Sachs ekibi ekim ayında 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %5’e ulaşmasının ardından kaydettiği olağanüstü gerilemeyi faiz indirimi beklentilerine dayandırıyor. 10 yıllık tahvil faizleri salı günü itibariyle %4,227 seviyesinde ve ekim ayındaki zirvenin yaklaşık 6,8 baz puan aşağısında işlem görüyor.

Korapaty, "Şu anda fiyatlandırılan gevşemenin hem büyüklüğünün hem de önden yüklemesinin muhtemelen aşırı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Goldman ekibinin görüşüne göre, yatırımcılar özellikle de geçen hafta FED üyesi Christopher Waller'ın faiz indirimi için yeşil ışık olarak yorumlanan açıklamalarının ardından kendilerini fazla kaptırdı. Waller, enflasyon düşmeye devam ederse faiz indirimlerinin bu baharda başlayabileceği sinyalini vermişti.

FED Başkanı Jerome Powell cuma günkü açıklamalarında bu beklentileri geri püskürtmeye çalıştı. Ancak yatırımcılar Powell’ın daha faiz artışının masada olduğunu ima eden açıklamalarına tepki vermek yerine finansal koşulların kısıtlayıcı hale geldiğini tanımlamak için kullandığı kelimelerdeki değişikliğe odaklandı.

Barclays: Ekonomi dirençli kalacak, Fed faiz indirimlerinde temkinli davranacak

 

Açığa satış yanlış mı anlaşılıyor?

 

Paul Gambles: FED politika faizlerini 5 kez düşürmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)