E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman: Hisse fiyatlamalarında fırsatlar oluşuyor---

Goldman: Hisse fiyatlamalarında fırsatlar oluşuyor

Goldman: Hisse fiyatlamalarında fırsatlar oluşuyor
20 Mart 2020 - 15:27 borsagundem.com

Goldman stratejistleri piyasadaki korona virüs kaynaklı korkunun tetiklediği hatalı fiyatlamada hisse senetleri için fırsat görüyor

Goldman Sachs Group Inc. piyasadaki hatalı fiyatlamaların kargaşa döneminde yatırımcıların lehine kullanılabileceğini düşünüyor.

Vishal Vivek öncülüğündeki Goldman stratejistlerinin Çarşamba günkü notunda, beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) primlerinden daha kötü performans gösteren, ve Goldman'ın "al" tavsiyesi vermiş olduğu hisse senetlerinin, satım opsiyonu satmak için iyi adaylar olduğunu belirtildi. Ancak kurumun stratejistleri petrol fiyatına önemli ölçüde bağlı olan enerji sektörünü hariç bırakıyor.

"Piyasada güçlü bir korelasyon ile işlem yapılıyor. Bu da yatırımcıların hisse senetleri arasında ayrım yapmak için fazla bir zamanı olmadığını gösterir." denen notta, satım opsiyonu primlerinin alım opsiyonlarına kıyasla hızlı yükselmesinin aşırı satılmış hisse senetlerinde satım opsiyon satmak için fırsatı işaret ettiği belirtildi.

Hisse senetleri korona virüsün artarak kötüleşen ekonomik etkilerinden dolayı giderek daha benzer şekilde hareket ediyor. Cboe Global Markets Inc.'in S&P 500 Endeksi hisse senetlerinde ima edilen korelasyonu takip eden göstergesi 2011'den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Morgan Stanley'nin bir göstergesine göre sadece hisse senetlerinde değil, küresel varlıklar arasındaki korelasyon da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Goldman Sachs'ın notuna göre düşük performans gösteren hisse senetleri listesinde Lincoln National Corp., L Brands Inc., American International Group Inc., United Airlines Holdings Inc., Prudential Financial Inc. ve Citigroup Inc. bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ben 20 Mart 2020 20:21

    Kimseye güvenme kademeli olarak alıma başla

  • Ateist20 Mart 2020 16:26

    Hanginize güvenek citi-jp-goldman  hepsi aynı sahnede hepsi ayrı havada biri hard rack biri halay başı biride ringo ringo bu raporların herbirinin havası farklı ben hiçbirinede güvenmem.