E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGenç yatırımcıların hisse tavsiyesi için yeni adresi---

Genç yatırımcıların hisse tavsiyesi için yeni adresi

Genç yatırımcıların hisse tavsiyesi için yeni adresi
05 Mayıs 2021 - 15:17 borsagundem.com

Genç yatırımcılar finans tavsiyesi için Discord ve Telegram gibi uygulamalara yöneliyor. Canlı chat odaları, mesaj platformlarından çok daha hızlı ve daha eğlenceli.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Genç yatırımcıların hisse tavsiyeleri için yöneldikleri adreslere canlı chat odaları da eklendi. Reddit, TikTok ve YouTube gibi popüler borsa işlem ve sosyal medya platformları yeni bir amatör yatırımcı dalgasının ortaya çıkmasına katkıda bulunmuştu. Şimdi yatırım alanına yönelik başlıkların açıldığı canlı chat odaları imkanı tanıyan mobil uygulamalar geniş kitlelere hitap ediyor.

Discord ve Telegram gibi chat start-up’ları piyasa trendlerini takip etmek ya da yatırım tavsiyesi almak için kullanıyor. Bu uygulamalar ise daha önceden kaydedilmiş mesajlardan ya da videolardan oluşan sosyal medya platformlarına kıyasla çok daha hızlı bir iletişim imkanı sağlıyor.

Konuşmalar genellikle bir kullanıcının bir hisseyle ilgili genel bir soru sorması ya da alım-satım yaptığını açıklaması ile başlıyor. Grupların üyeleri ise yanıt veriyor. Konuşmalar genellikle Reddit gibi forum platformlarından çok daha hızlı ilerliyor, gizli kalıyor ve daha eğlenceli olabiliyor.

Örneğin Discord server’larında davet linkeri bulunuyor ve chat odalarına Reddit’te yer alan sayfalara erişilebilen kolaylıkta erişilemiyor. 2015 yılında kurulan Discord bilgisayar oyunları oynayanlar için bir mesajlaşma platformu olarak yola çıktı. Ancak o dönemden bu yana aynı ilgi alanlarını paylaşan insanların buluşma noktası haline geldi.

Wall Street Journal’ın haberine göre, 140 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunduğunu söyleyen şirkete yakın zamanda Microsoft talip oldu. Discord görüşmeleri sonlandırdı ve şimdi halka arzını planlıyor.

Discord’un sunduğu mesajlaşma hizmetleri ücretsiz olsa da, davet linkleriyle erişim sağlanabilen söz konusu chat odalarına erişim, zaman zaman Discord’un kontrolü dışındaki üçüncü parti ödeme hizmetleri tarafından alınan üyelik ücretiyle sağlanıyor. Bu tür ücretler genellikle aylık 20 ila 100 dolar arasında değişiyor. Üyelik ücretleri aynı zamanda yatırım uyarıları ve bazı hisselere yönelik tavsiyeler gibi avantajları da içeriyor.

Telegram’da ise insanlar kullanıcıların yürüttüğü kanallar üzerinden hisseleri tartışıyor. Bazı kanalları takip edebilmek için ücret isteniyor. Clubhouse Software ise sesli chat odası uyulaması ve yatırım alanına yönelik birçok chat odası bulunuyor. Ancak şimdilik uygulamanın kanallarına erişmek için herhangi bir ücret talep edilmiyor. borsagundem.com'un derlemesine göre, bu sayfaları yöneten kullanıcılar ise tavsiyeleri için para ödemeyi kabul edecek bir takipçi sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Hisse yatırımlarına yönelen Discord ve Telegram grupları gibi binlerce uygulamada yüzbinlerce kullanıcı bulunuyor. Discord sözcüsü, “finans uygulama üzerinde giderek daha fazla popülerleşen birçok konudan biri” dedi. Açıklamasının devamında “insanların Discord’u kullanırken yöneldiği yaratıcı ve sıra dışı yolları görmekten heyecan duyuyoruz ve bu kapsamda kişisel finans tartışmalarından da memnunuz” ifadesini kullandı.

Veri şirketi Sensor Tower’ın Satış Direktörü Anthony Bartolacci, Discord’un son dönemdeki büyümesinin kaynağının, mobil oyunların yükselişini tetikleyen güçle aynı olduğunu söyledi. Karantina uygulamalarında evde kalan insanlar, ilgi çekici alanlara yöneliyor.

Yatırım konularına yönelik canlı chat odalarının yükselişi, dijital banka Zelf’in CEO’su ve kurucusu Elliot Goykhman’a göre genç tüketicilerin finans alanına yöneldiğinin bir işareti. Discord üzerinde 4,00 üyeye sahip Next Gen Investors isimli bir grubun lideri, Tyrell Dukes, “bu yeni bir yatırımcı dalgası dedi”. Açıklamasının devamında, “bence yatırım tavsiyesi veren geleneksel danışmanlar giderek ortadan kalkacak” ifadesini kullandı.

Kurumsal yatırımcılar Ethereum'a ilgili

 

Kripto paralarda geleceğin trendleri

 

Borsada yükseliş seyri kısa sürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)