E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan ülke kurları şahin ifadelere hazır---

Gelişmekte olan ülke kurları şahin ifadelere hazır

Gelişmekte olan ülke kurları şahin ifadelere hazır
21 Ağustos 2014 - 08:07 borsagundem.com

Jackson Hole konferansında yarın konuşacak olan Yellen'in ifadeleri daha çok önemseniyor

"SON ŞAHİN"
 Sonuç
FOMC'nin bu seneki "şahin" yapısı kullanılan dile yansımakta.
Faiz artırımının zamanlaması önümüzdeki sene "güvercin" FOMC'ye kalıyor.
Fitch'in Türkiye bankacılık sektörü ile ilgili ifadeleri, XBANK'ta azalan fırsatlar yaklaşımımızla örtüşmekte.
Türkiye piyasaları için henüz görüşümüzü değiştirmedik.

FOMC, beklentiler dahilinde verilerin akışına bağlı "şahin"leşmekte. Bu sene FOMC yapısında "şahin" üyelerin ağırlığının geçen seneye göre fazla olması ister istemez dili güçlendirmekte. Önümüzdeki sene, FOMC yapısının yeniden "güvercin"e doğru kayacak olması yatırımcıların gözünden kaçmıyor ve hisse senedi piyasalarında değer kazançları sürmekte.

Mevcut parasal genişleme (QE) programının Ekim ayında bitecek olması ilk faiz artırım hamlesinin Başkan Yellen'ın ifadesiyle (6 ay) en erken Nisan ayında olabileceğine işaret ederken aslında faiz artırım zamanlamasını 2015 yılındaki "güvercin" FOMC'ye bırakmakta!

Bu nedenle bugün Jackson Hole kentinde başlayacak konferansta yarın konuşmasını gerçekleştirecek Başkan Yellen'ın ifadeleri daha önemli hale geliyor. Hafta boyunca kendisini "şahin" ifadelere hazırlayan FX piyasasında Yellen'ın konuşmasını takiben Gelişmekte Olan Ülke kurları (EMFX) için olumlu ortam oluşabilir.

Dün, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bankacılıkla ilgili açıklamaları bizim gözlemlerimizle örtüşmekte. Bankaların kredi artış hızı (Fitch'in iadesiyle 2008'en beri 2,5x kat) bize göre alarm verici seviyelerde olmamakla birlikte TCMB'nin uyguladığı kredi disiplini zaten hanehalkının borçluluğunu uzun dönem makul seviyelerde tutmakla ilgili. Zaten Gelişmekte Olan Ülkeler'in 2008 Lehman krizi sonrasında ucuzlayan finansman konjonktüründeki en önemli sıkıntıları bir anda artmış olan krediler. Örneğin, Çin bu konuda bizden daha ciddi sıkıntıları olan bir ülke. Bu sabah beklentilerin aksine gerileyen PMI verileri, Çin ekonomi kurmaylarının ülke ekonomisini canlandırabilmek için ellerindeki seçeneklerin ne kadar sınırlı kaldığına işaret ediyor.

Ağustos ayında HSBC/Markit geçici PMI verisi 50,3 değerinde açıklanarak hem geçen aya göre (51,7) gerileme kaydetti hem de beklentilerin (51,5) altında kaldı. Euro Bölgesi ekonomisindeki gelişmeleri Çin üretim koşullarına etki etmiş olmaları muhtemel. Türkiye'de de önümüzdeki bir iki ay boyunca olumsuz veri akışının mevsimsel nedenlerle sürmesini muhtemel buluyoruz.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)