E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalara fon akışı sürdü---

Gelişmekte olan piyasalara fon akışı sürdü

Gelişmekte olan piyasalara fon akışı sürdü
11 Ağustos 2023 - 07:58 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasalara fon akışı temmuzda sürerken, toplamda 32.8 milyar dolarlık giriş oldu.

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) yayınladığı verilere göre, yabancı yatırımcılar dünyanın en büyük ikinci ekonomisine bu yılın ilk net aylık girişini gerçekleştirerek temmuz ayında Çin'in tahvillerine 3 milyar doların üzerinde para aktardı. Temmuz ayrıca Çin hisse senetlerine 7.7 milyar dolarlık bir yurtdışı girişi görüldü.

Temmuz, gelişmekte olan piyasa varlıkları için daha iyi bir ay oldu, hisse senetleri 17.6 milyar dolarlık net giriş çekerken, 15.2 milyar dolar tahvillere aktı.

32.8 milyar dolarlık toplam giriş, ocak ayından bu yana gelişmekte olan ekonomilere yönelik portföy akışlarının en büyüğü ve hazirandaki 22.6 milyar dolar ve bir yıl önceki 11 milyar dolarlık çıkışı aştı. IIF verileri, yılın başından bu yana gelişmekte olan piyasaların 137,4 milyar dolar çektiğini gösterdi.

Aylık bazda, Asya'ya portföy akışı 19 milyar dolarla bölgesel olarak en güçlüsüydü ve bunu 7.8 milyar dolarla Latin Amerika izledi.

Morgan Stanley'den gelişmekte olan piyasalara dair faiz uyarısı

 

Gelişmekte olan ülkeler altına yönelip dolardan kaçıyor

 

Gelişmekte olan ülkelere portföy akışı gücünü korudu

 

Gelişmekte olan piyasalara portföy akışı zirvede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)