E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara portföy girişi arttı---

Gelişen piyasalara portföy girişi arttı

Gelişen piyasalara portföy girişi arttı
03 Mayıs 2021 - 17:14 borsagundem.com

Uluslararası Finans Ensitüsü (IIF) tarafından hazırlanan raporda  gelişen piyasalara portföy girişlerinin Nisan ayında 45,6 milyar  dolarla Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

Nisanda gelişen piyasa hisse senedi ve tahvillerine yönelik para girişine Çin öncülük etti. Çin hisse senetlerine 13,5 milyar dolarlık  yabancı portföy akarken rakam 14,2 milyar dolar olan toplamın yüzde 95'ini  oluşturdu.

Aynı dönemde Çin tahvil piyasalarına ise 4,8 milyar dolarla geçen yıl Nisan ayından bu yana en düşük giriş yaşandı. Çin hariç gelişen  piyasalara Nisan'da para girişi 26,4 milyar dolar olarak kayıtlara  girdi.

Gelişen piyasalara portföy girişi Mart'ta 9,8 milyar dolar olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zübük03 Mayıs 2021 17:27

    Biz o piyasada değiliz sanırım daha gelen giden yok hala 42 seviyesinde yabancı takas oranı,yoksa biz bir üst ligemi çıktık acabaa🤔 hani onların zaten ihtiyacı yok deyipde mi gelmiyorlar,bence kıskanıyorlar kesin şimdi turizmde patlasın mayıs sonu gelsin dolarlar gelmezse gelmesinler.